Az Európai Bizottság szerint "a Kesma kockázatot jelent a magyar sajtó sokszínűségére"

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

"Aggodalomra ad okot, hogy több száz médiatermék szerkesztése egyetlen, a Fideszhez köthető vezetésű alapítvány kezében van," állapította meg a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítványról az Európai Bizottság megrendelésére készült tanulmány. A jelentést készítő Médiapluralizmus és Médiaszabadság Központ egyik munkatársa, Elda Brogi az RTL Klub Híradójának azt mondta, hogy

"a Kesma kockázatot jelent a magyar sajtó sokszínűségére."

A médiapiac szereplői ennyire egy érdekkörnél összpontosulnak az rossz, mert ezeknél a lapoknál egyféle szerkesztési elv érvényesül, és eltűnnek az eltérő szemszögű megközelítések. A tanulmány kritizálta az kormányt is, mert vannak lapok, amik kizárólag az állami hirdetéseknek köszönheti a létezését. 

A Kormányzati Tájékoztatási Központ szerint a jelentés a távozó Európai Bizottság támadása, mert

a magyar sajtó beszámol a migrációs hátterű bűncselekmények elkövetőiről. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér