Egy tinédzser kidobott egy hatéves kisfiút a londoni Tate Modern tizedik emeletéről

Vasárnap kora délután egy tizenhét éves fiú kihajított egy hatéves kisfiút a londoni Tate Modern tizedik emeletéről. A kilátóteraszról az ötödik emeletig zuhant, mentőhelikopterrel szállították kórházba a kritikus állapotban lévő gyereket. A Guardian beszámolója szerint a tinédzsert gyilkossági kísérlettel gyanúsítják, egyelőre nem adott magyarázatot tettére. A rendőrség tájékoztatása szerint eddig semmilyen jel nem utal arra, hogy az elkövető ismerte volna az áldozatot, vagy családját. 

A lap szemtanúkra hivatkozva arról ír, hogy a 17 éves fiú miután ledobta a gyereket, csendben és nyugodtan várta meg az intézkedést. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.