Megvonja magától a kólát a Fidesz parlamenti képviselője az elfogadást hirdető plakátok miatt

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A napokban Budapesten is megjelentek a Coca-Cola  #loveislove feliratú plakátjai, amiken azonos nemű párok láthatók. A plakátok miatt a fideszes oldalak egyből háborogni kezdtek, a BKV pedig közleményben kezdett mentegetőzni, miszerint a reklámfelületek hasznosításáért nem ők felelnek, hanem az erre szerződött külső partnereik.   

A plakátok a Fidesz homofóbiaügyi frakcióvezető-helyettesét képviselőjét, Boldog Istvánt is megmozgatták, és vasárnap délután az oldalán jelentette be, hogy 

mindaddig nem fogyasztja a Coca-Cola termékeit, amíg el nem távolítják a plakátokat Magyarországról.  Boldog István egyébként már a Budapest Pride felvonulást sem tudta elfogadni, júniusban a parlamentben követelte a rendezvény betiltását, mert nem akarta, hogy „Budapest utcáin félmeztelen embereket lássanak a gyermekek”. 

Ellenben vannak olyan rendezvények, amiket Boldog István is támogat, például állandó szervezője és lelkes résztvevője az Alföldi Betyárétel Főző Fesztiválnak:

A cikk megjelenése után a Fidesz jelezte, hogy Boldog István már nem frakcióvezető-helyettese a pártnak, csak képviselője. 

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó