Őrizetbe vettek két pilótát Glasgowban, mert indulás előtt bejelzett náluk az alkoholszonda

2019 augusztus 4., vasárnap 4:58
124

Őrizetbe vették a United Airlines két pilótáját a glasgow-i reptéren, mivel jelzett náluk a szonda, mielőtt beszálltak volna a New Yorkba tartó járatra. A 45 és 61 éves férfiak ellen egyelőre nem emeltek vádat, de várhatóan kedden kell megjelenniük a bíróság előtt. Az incidens miatt a járatot törölni kellett.

Skóciában a pilótáknak megengedett határérték fele annyi, mint amit az autósoknál alkalmaznak. Ugyanezen a reptéren már 3 éve is lebukott a United Airlines két pilótája, mert túllépték az alkohollimitet. Akkor az egyikük 10 hónap, a másikuk pedig 15 hónap börtönt kapott.

Az eset után a United Airlines most közölte, hogy számukra mindig az utasok és a személyzet biztonsága a legfontosabb, ezért a legszigorúbb követelményeket támasztják az alkalmazottaikkal szemben, és egyáltalán nem tűrik az alkoholfogyasztást. Hozzátették, hogy a két pilótát azonnal felmentették a szolgálat alól, valamint mindenben együttműködnek a helyi hatóságokkal. (BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt