Révész Máriusz idei átadást ígért, de még egy méter sem épült meg a Budapest-Balaton kerékpárútból

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Még 2017 júliusában jelent meg a Magyar Közlönyben az a kormányhatározat, ami 27 milliárd forintot szán a Budapest-Balaton bicikliút megépítésére. Akkor Révész Máriusz kerékpározásért felelős kormánybiztos azt mondta, hogy

reményei szerint 2019-re meglesz az út.

A G7 utánanézett, és kiderült, hiába reménykedett Révész, egy méter sem nem készült még el az útból. A Nemzeti Infrastruktrúra Fejlesztő Zrt. a lap érdeklődésére közölte: 

a 108 kilométeres útvonal 5,6 kilométerén augusztusban elkezdik a festést és a kátyúzást, de csak azokon a részeken, ahol nincs szükség építési engedélyekre. 

A NIF válasza szerint a Bp-Balaton bringaút tehát nem egy újépítésű kerékpáros sztráda lesz, hanem jórészt már meglévő utakon fog futni. Kerékpáros táblát tesznek ki, sárga csíkot húznak és kész is. A 108 kilométerből csak ott lesz új út, ahol most nincs aszfaltozva, vagy "olyan falvak közötti részek, ahol a mezőgazdasági gépekkel, azaz traktorokkal és kombájnokkal együtt lesz majd használható a betoncsík."

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér