Saját húgát is megölte a daytoni lövöldöző

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Azonosították a daytoni merénylőt, írja a BBC. A rendőrséggel közösen tartott sajtótájékoztatón Nan Whaley, a város polgármestere közölte: az elkövető a helyi 24 éves fiatal férfi, Connor Betts volt. Kilenc emberrel végzett, huszonhetet megsebesített. Az áldozatok közt van 22 éves húga, Megan is. A 27 sérült közül tizenöten már elhagyhatták a kórházakat, de több még mindig válságos állapotban vannak. 

A támadás indítékára a nyomozásra hivatkozva nem tért ki, azt viszont közölte, hogy Betts golyóálló mellényt viselt, és gépkarabélyt használt. A polgármester-asszony szerint egyedülálló elkövető volt, nem voltak társai. 

Fotó: MEGAN JELINGER/AFP

A merénylet vasárnapra virradóra, helyi idő szerint az éjjel egy óra után történt az ohiói város szórakozó negyedében. A lövöldözést meghallották az éppen arra járőröző rendőrök, akik az első lövés eldördülése utáni percen belül már a Ned Pepper Bar-nál voltak, és azonnal lelőtték az elkövetőt. 

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Kapcsolódó