Saját húgát is megölte a daytoni lövöldöző

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Azonosították a daytoni merénylőt, írja a BBC. A rendőrséggel közösen tartott sajtótájékoztatón Nan Whaley, a város polgármestere közölte: az elkövető a helyi 24 éves fiatal férfi, Connor Betts volt. Kilenc emberrel végzett, huszonhetet megsebesített. Az áldozatok közt van 22 éves húga, Megan is. A 27 sérült közül tizenöten már elhagyhatták a kórházakat, de több még mindig válságos állapotban vannak. 

A támadás indítékára a nyomozásra hivatkozva nem tért ki, azt viszont közölte, hogy Betts golyóálló mellényt viselt, és gépkarabélyt használt. A polgármester-asszony szerint egyedülálló elkövető volt, nem voltak társai. 

Fotó: MEGAN JELINGER/AFP

A merénylet vasárnapra virradóra, helyi idő szerint az éjjel egy óra után történt az ohiói város szórakozó negyedében. A lövöldözést meghallották az éppen arra járőröző rendőrök, akik az első lövés eldördülése utáni percen belül már a Ned Pepper Bar-nál voltak, és azonnal lelőtték az elkövetőt. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó