A világ leglassabb rendőrségi hajtóvadászata után került vissza gazdájához Herbert, az óriásteknős

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

A brit Hertfordshire megyéjének rendőrsége közleménye szerint minden idők leglassabb rendőrségi hajtóvadászata után sikerült befogni a megszökött óriásteknőst, Herbertet, aki immár ismét gazdájával él együtt, írja a BBC

A teknős elég messzire jutott, mire sikerült megtalálni: 4,8 kilométert sétált le, amikor végre kiszúrta egy járókelő Bovingdonban, és értesítette a rendőrséget. 

A kiérkező rendőr azt látta, ahogy egy helyi hölgy megpróbálta megállítani az állatot, nem sok sikerrel. Hebert korábban állítólag viselt egy nyomkövetőt, amit még a gazdája rakott a páncéljára, pont egy esetleges elkóborlás veszélye miatt, de ez az út során valahogy leesett róla. 

A rendőrök végül bevitték a nagyra nőtt teknőst a rendőrőrsre, és szerencséjükre a tulajdonos ekkor már kereste az állatot a közösségi oldalakon, így hamar sikerült megtalálni a gazdáját. 

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 10,6 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.