Egy focista a pályáról szólította fel az amerikai politikusokat, hogy tegyenek valamit a lövöldözések ellen

külföld
2019 augusztus 05., 11:17
comments 121
link Forrás

A fenti videón az látható, ahogy Philadelphia Union csapatkapitánya, Alejandro Bedoya gólt szerez, majd az ünneplés közben odamegy egy térmikrofonhoz, és közelről belemondja, hogy

„Hé, kongresszus, csinálj már valamit! Vess véget a fegyveres erőszaknak! Gyerünk!”

A szokatlan üzenetre azután került sor, hogy pár óra különbséggel két fegyveres tömeggyilkosságot követtek el magányos merénylők, akik 29 embert öltek meg. Idén már 31 olyan lövöldözés volt az Egyesült Államokban, amelyben háromnál több ember halt meg, de a fegyverlobbi és a konzervatív politikusok továbbra sem hajlandók a fegyvertartási szabályok radikális szigorítására. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.