Egy focista a pályáról szólította fel az amerikai politikusokat, hogy tegyenek valamit a lövöldözések ellen

A fenti videón az látható, ahogy Philadelphia Union csapatkapitánya, Alejandro Bedoya gólt szerez, majd az ünneplés közben odamegy egy térmikrofonhoz, és közelről belemondja, hogy

„Hé, kongresszus, csinálj már valamit! Vess véget a fegyveres erőszaknak! Gyerünk!”

A szokatlan üzenetre azután került sor, hogy pár óra különbséggel két fegyveres tömeggyilkosságot követtek el magányos merénylők, akik 29 embert öltek meg. Idén már 31 olyan lövöldözés volt az Egyesült Államokban, amelyben háromnál több ember halt meg, de a fegyverlobbi és a konzervatív politikusok továbbra sem hajlandók a fegyvertartási szabályok radikális szigorítására. (Guardian)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.