Saját lányának maszkírozta magát a brazil bandavezér, hogy így szökjön meg a börtönből

Egy brazil kábítószerkereskedő úgy akart megszökni a börtönből, hogy beöltözött a látogatóba érkező lányának. Clauvino da Silva nemes elképzelése szerint a 19 éves lánya bennmaradt volna a börtönben, miközben ő kisétál, de ideges viselkedése lebuktatta.

A hatóságok által közzétett videón látható, ahogy az őrök kéjes lassúsággal, egymás után vetetik le a parókát, a ruhadarabokat és a maszkot a 42 éves férfival.

Az a kábítószerkereskedő hálózat, amelynek da Silva a vezetőségébe tartozott, a riói biznisz jelentős részét felügyeli a rendőrség szerint. A szökési kísérlet után a férfit egy szigorúbban őrzött fegyházba szállították, a lánya ellen pedig bűnrészesség miatt emelhetnek vádat. (Guardian)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.