Törölte a Youtube a szélsőjobboldali tartalmakat gyártó 14 éves amerikai lány profilját

külföld
2019 augusztus 05., 19:05

A mindössze 14 éves lány, Soph videóiról korábban mi is beszámoltunk: a muszlimellenes, szélsőjobboldali tartalmakat posztoló lány legutóbb egy melegek ellen hangoló videót tett közzé oldalán, a 12 perces videó publikálása után a Youtube törölte a fiókját.

Soph a videójában arra kérte követőit, hogy 'kiáltványukban' okolják majd őt. Hasonló kiáltványokat szoktak közzétenni a fegyveres terrortámadásokat elkövető szélsőségesek is, ahogy történt az legutóbb El Paso-ban is.

A Youtube azért törölte végül a fiókját, mert Soph 90 napon belül háromszor is megszegte a közösségi irányelveket és megsértette a gyűlöletbeszéd elleni szabályokat is. Soph igazán a Buzzfeed korábbi cikke után vált ismertté, amikor számos felkavaró videót ismertettek tőle, többek között egyet, melyben direkt fenyegetést tett a Youtube vezetője, Susan Wojcicki felé.

Azután a cikk után a Youtube törölte pár videóját, főleg azokat, melyeket még 13 éves kora előtt készített. Ugyanakkor tartalmi kérdésekben nem szólalt meg a cég akkor. A fiókja törlése után Soph Twitteren poszolt magáról egy fotót, melyen egy fegyverrel a kezében látható, és azt írta, hogy 'Youtube főhadiszállás, jövök'. Később törölte a posztot, és azt írta, hogy csak viccelt. (Verge)