Eloltották a tüzet a Szibériában kigyulladt hadianyagraktárban

Eloltották a tüzet a kigyulladt hadianyagraktárban a szibériai Krasznojarszki terület acsinszki járásában – közölte a moszkvai védelmi minisztérium.

A járásban a robbanások miatt rendkívüli állapotot hirdettek ki, és a raktár 20 km-es körzetéből több mint 16 ezer embert telepítettek ki.

Füst a hétfői robbanás utánFotó: Olga Halmanova/Szputnyik

Az orosz Nyomozó Bizottság (SZK) délutáni összesítése szerint a robbanások miatt egy ember meghalt, nyolc pedig megsérült. A korábbi jelentések 12 sérülésről szóltak, és a védelmi minisztérium tagadta azt a hétfőn megjelent értesülést, ami szerint az incidensnek halálos áldozata is volt.

A tűz oltásához robotgépeket is felhasználtak. A helyiek beszámolója szerint a környéken hétfőn fekete eső esett.

Az SZK a történtek miatt büntetőeljárást indított a fegyverrel való bánásmód megsértése miatt. A vizsgálat megállapította, hogy a tűz – eddig tisztázatlan okok miatt – a lőszerek rakodása közben keletkezett. A kiérkezett tűzoltók nem tudták megakadályozni a lőszerek felrobbanását.

Dmitrij Bulgakov orosz védelmi miniszterhelyettes szerint a tüzet emberi hiba okozhatta.

A robbanás utáni tűz hétfőnFotó: OSA Tv/AFP

A felrobbant lőszerraktárt az elkövetkező években a hadsereg fel akarta számolni (MTI)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.