Eloltották a tüzet a Szibériában kigyulladt hadianyagraktárban

baleset
2019 augusztus 06., 15:20
comments 66

Eloltották a tüzet a kigyulladt hadianyagraktárban a szibériai Krasznojarszki terület acsinszki járásában – közölte a moszkvai védelmi minisztérium.

A járásban a robbanások miatt rendkívüli állapotot hirdettek ki, és a raktár 20 km-es körzetéből több mint 16 ezer embert telepítettek ki.

Füst a robbanás után
photo_camera Füst a hétfői robbanás után Fotó: Olga Halmanova/Szputnyik

Az orosz Nyomozó Bizottság (SZK) délutáni összesítése szerint a robbanások miatt egy ember meghalt, nyolc pedig megsérült. A korábbi jelentések 12 sérülésről szóltak, és a védelmi minisztérium tagadta azt a hétfőn megjelent értesülést, ami szerint az incidensnek halálos áldozata is volt.

A tűz oltásához robotgépeket is felhasználtak. A helyiek beszámolója szerint a környéken hétfőn fekete eső esett.

Az SZK a történtek miatt büntetőeljárást indított a fegyverrel való bánásmód megsértése miatt. A vizsgálat megállapította, hogy a tűz – eddig tisztázatlan okok miatt – a lőszerek rakodása közben keletkezett. A kiérkezett tűzoltók nem tudták megakadályozni a lőszerek felrobbanását.

Dmitrij Bulgakov orosz védelmi miniszterhelyettes szerint a tüzet emberi hiba okozhatta.

A robbanás utáni tűz hétfőn
photo_camera A robbanás utáni tűz hétfőn Fotó: OSA Tv/AFP

A felrobbant lőszerraktárt az elkövetkező években a hadsereg fel akarta számolni (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.