Eloltották a tüzet a Szibériában kigyulladt hadianyagraktárban

baleset
2019 augusztus 6., 15:20
comments 69

Eloltották a tüzet a kigyulladt hadianyagraktárban a szibériai Krasznojarszki terület acsinszki járásában – közölte a moszkvai védelmi minisztérium.

A járásban a robbanások miatt rendkívüli állapotot hirdettek ki, és a raktár 20 km-es körzetéből több mint 16 ezer embert telepítettek ki.

photo_camera Füst a hétfői robbanás után Fotó: Olga Halmanova/Szputnyik

Az orosz Nyomozó Bizottság (SZK) délutáni összesítése szerint a robbanások miatt egy ember meghalt, nyolc pedig megsérült. A korábbi jelentések 12 sérülésről szóltak, és a védelmi minisztérium tagadta azt a hétfőn megjelent értesülést, ami szerint az incidensnek halálos áldozata is volt.

A tűz oltásához robotgépeket is felhasználtak. A helyiek beszámolója szerint a környéken hétfőn fekete eső esett.

Az SZK a történtek miatt büntetőeljárást indított a fegyverrel való bánásmód megsértése miatt. A vizsgálat megállapította, hogy a tűz – eddig tisztázatlan okok miatt – a lőszerek rakodása közben keletkezett. A kiérkezett tűzoltók nem tudták megakadályozni a lőszerek felrobbanását.

Dmitrij Bulgakov orosz védelmi miniszterhelyettes szerint a tüzet emberi hiba okozhatta.

photo_camera A robbanás utáni tűz hétfőn Fotó: OSA Tv/AFP

A felrobbant lőszerraktárt az elkövetkező években a hadsereg fel akarta számolni (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt