Megfellebbezi a Honvéd az UEFA döntését a botrányos romániai meccs után

2019 augusztus 6., kedd 10:30
225

A Budapest Honvéd kedden fellebbezést nyújt be az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) hétfői döntésével szemben, amelyben elutasította a klub óvását, amit a román Craiova elleni, múlt csütörtökön rendezett Európa-liga selejtezőn történt botrányos események miatt adott be - tudósított az MTI a klubtulajdonos Mendelényi Dániel sajtótájékoztatójáról. 

A mérkőzés hosszabbításának utolsó percében összetűzés alakult ki a játékosok között, majd egy hanggránát olyan közel ért földet a játékvezető mellett, hogy sérülést okozott neki, és nem tudta folytatni a bíráskodást. A mérkőzést végül tizenegyesrúgásokkal mégis lejátszották, és a hazaiak jutottak tovább. 

Mendelényi arról beszélt, hogy elképzelhető, hogy „ezt a mérkőzést nem a Budapest Honvéd nyeri meg”, de attól még igazuk lehet, és mindenképp szeretnék elérni, hogy a Craiova súlyosabb büntetést kapjon. 

A meghozott ítélet szerint a továbbjutott Craiovának 60 ezer eurót kell fizetnie, és három nemzetközi hazai mérkőzését zárt kapuk mögött kell játszania.

Ugyanitt Kun Gábor ügyvezető igazgató közölte, hogy időközben a Honvéd ellen is eljárást indítottak szurkolói rigmusok miatt.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt