Elutasította a Honvéd óvását az UEFA

sport
2019 augusztus 05., 15:13

A Nemzeti Sport ír arról, hogy az Európai Labdarúgó Szövetség fegyelmi testülete elutasította a Honvéd óvását, így már biztos, hogy a román Craiva jutott tovább az Európa-ligában.

A klub közleménye így szól: „Döntött az UEFA a Budapest Honvéd óvásáról: hiába a botrányos craiovai mérkőzés, az európai szövetség elutasította klubunk beadványát, és a pályán elért eredményt hagyta jóvá. Ami azt jelenti, hogy a Honvéd – veretlenül! – búcsúzott az Európa-ligától, míg az Universitatea Craiva csütörtökön fogadhatja a görög AEK Athént. ”

A Honvéd botrányos körülmények között esett ki: a hosszabbításból már csak egy perc volt hátra, amikor a román szurkolók egy petárdát dobtak be a gyepre, ami éppen a bíró mellett robbant fel. A játékvezető nem tudta folytatni a meccset. Hosszú várakozás után a hiányzó egy percet lejátszották, a románok a 11-es párbajt megnyerték, de a Honvéd megóvta a meccset. Az M4 Sport értesülése szerint azért folytatták a meccset, mert a csendőrök azt mondták, hogy ha félbeszakad a meccs, nem tudják garantálni a rendet a stadionban.

link Forrás