Nem fogadta el Gyárfás Tamás lemondását a FINA

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!
Gyárfás Tamás volt úszószövetségi elnök és médiavállalkozó nyilatkozik tárgyalása után a Budai Központi Kerületi Bíróság folyosóján 2018. április 20-ánFotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

A Magyar Nemzet cikke szerint a gyilkosságra való felbujtással vádolt Gyárfás Tamást felajánlotta lemondását a Nemzetközi Úszószövetségnél (FINA) és az Európai Úszó Ligánál (LEN) betöltött tisztségeiről, de azt egyik sportszervezet sem fogadta el. 

A FINA igazgatója, Cornel Marculescu, és a LEN-elnök Paolo Barelli egyaránt azt közölték, hogy amíg a bíróságon nem születik jogerős döntés, addig az ártatlanság vélelme alapján nem fogadják el a lemondást. 

Gyárfás a lappal azt közölte, hogy a vádemelés napján tájékoztatta ügye állásáról a FINA-t és a LEN-t, és mindkét testület támogatásáról biztosította őt. 

„A sportvezető azon kérdésünkre, hogy nem vet-e rossz fényt az országra, ha egy olyan személy képviseli nemzetközi tárgyalásokon hazánkat, akit gyilkossági ügyben vádoltak meg, kijelentette, ártatlannak tartja magát, és biztos abban, hogy a bírósági eljárás az ő igazát támasztja majd alá”

- áll még a Magyar Nemzet cikkében. Gyárfás a lap kérdésére az ügy részleteibe is belemerészkedett, és emlékeztetett, hogy 

„1996. október 11-én a bíróság a javára döntött a Fenyő Jánossal szembeni vitában, így aztán egyáltalán nem állt az érdekében, hogy a kedvező ítélet után Fenyő ellen bármely módon fellépjen.”

A Fővárosi Főügyészség felbujtóként, előre kitervelten elkövetett emberöléssel vádolja Gyárfást, aki a vád szerint 1997-ben elhatározta, hogy a üzleti és hatalmi harcuk lezárásaként megöleti Fenyő Jánost. 

A 1998. február 11-én elkövetett gyilkosság ügyében a szlovák bérgyilkos Jozef Rohácsot már jogerősen elítélték. (Magyar Nemzet)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.