Röhögve vetette le a hegyről használt hűtőszekrényét, példás büntetést kapott a rendőrségtől

bűnügy
2019 augusztus 06., 09:47
comments 267

A spanyol rendőrség büszkén számolt be róla hétfőn közösségi felületein, milyen példás büntetéssel sújtottak egy almeriai férfit, aki egy útmenti letörésnél a platóról lerángatta lehasznált hűtőszekrényét, majd megünnepelve szabadalmaztatott újrahasznosítási technikáját, levetette azt a mélybe.

A szerencsétlen hűtővető személyazonosságát valahogy sikerült kinyomoznia a helyi rendőrségnek, akik kellően elrettentő büntetésben részesítették a férfit. Nem elég, hogy fizetnie kellett 45 ezer euró (közel 15 millió forintnyi, mondjuk 45-50 új hűtőszekrény árának megfelelő) környezetszennyezési bírságot,

saját kezével kellett kicibálnia a mélyből a gépet másodmagával, majd elszállítania egy szemétlerakóba, miközben a rendőrség kamerája végig vette szégyenteljes küszködését, hogy aztán elrettentésként megosszák a felvételt közösségi oldalaikon.Az a felvétel alapján nem egyértelmű, hogy a felvételt készítő másik személyt is megbüntették-e, és hogy vajon ő segített-e a főkolomposnak valahogy kirángatni a mélyből a hűtőgépet. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt