Miközben a szakszervezet szerint sosem tapasztalt létszámhiánnyal küzd a rendőrség, Pintér Sándor szerint nincs gond

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

"A jelenlegi létszámhiány az eredményes szolgálatellátást nem veszélyezteti. A Rendőrség az ország teljes területén biztosítja a közrendet és a közbiztonságot, így abban hiátus nem tapasztalható," írta válaszában a belügyminiszter Jakab Péter országgyűlési képviselőnek. A jobbikos politikus afelől érdeklődött, hogy "hogyan kívánja csökkenteni a kormány a rendőri pályát elhagyók számát?" A Független Rendőr Szakszervezet júliusban számolt be arról, hogy adataik szerint 

míg korábban évente átlagos kétszáz, addig tavaly kétezer rendőr szerelt le.

Az érdekvédelmi képviselet szerint "soha nem volt még ekkora létszámhiány a szervezetben." A Magyar Rendvédelmi Kar még januárban készített egy felmérést, amit 18 ezer egyenruhás, az állomány harminc százaléka töltött ki. 

Kiderült: a hivatásos állomány 40 százaléka fontolgatja, hogy felmond. A pályaelhagyási szándékot az alacsony bérekkel indokolták.

Pintér Sándor nem aggódja túl a helyzetet: Jakabnak írt válaszában arról számol be, hogy tavaly megkezdték a

 "szakmai előkészítőt munkákat, aminek eredményeként a Kormány döntésének függvényében sor kerülhet a rendvédelmi életpálya-modell folytatására, különösen a rendvédelmi illetmények növelésére."

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.