Miközben a szakszervezet szerint sosem tapasztalt létszámhiánnyal küzd a rendőrség, Pintér Sándor szerint nincs gond

Több 444 videó?
Szeretném

"A jelenlegi létszámhiány az eredményes szolgálatellátást nem veszélyezteti. A Rendőrség az ország teljes területén biztosítja a közrendet és a közbiztonságot, így abban hiátus nem tapasztalható," írta válaszában a belügyminiszter Jakab Péter országgyűlési képviselőnek. A jobbikos politikus afelől érdeklődött, hogy "hogyan kívánja csökkenteni a kormány a rendőri pályát elhagyók számát?" A Független Rendőr Szakszervezet júliusban számolt be arról, hogy adataik szerint 

míg korábban évente átlagos kétszáz, addig tavaly kétezer rendőr szerelt le.

Az érdekvédelmi képviselet szerint "soha nem volt még ekkora létszámhiány a szervezetben." A Magyar Rendvédelmi Kar még januárban készített egy felmérést, amit 18 ezer egyenruhás, az állomány harminc százaléka töltött ki. 

Kiderült: a hivatásos állomány 40 százaléka fontolgatja, hogy felmond. A pályaelhagyási szándékot az alacsony bérekkel indokolták.

Pintér Sándor nem aggódja túl a helyzetet: Jakabnak írt válaszában arról számol be, hogy tavaly megkezdték a

 "szakmai előkészítőt munkákat, aminek eredményeként a Kormány döntésének függvényében sor kerülhet a rendvédelmi életpálya-modell folytatására, különösen a rendvédelmi illetmények növelésére."