Miközben a szakszervezet szerint sosem tapasztalt létszámhiánnyal küzd a rendőrség, Pintér Sándor szerint nincs gond

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

"A jelenlegi létszámhiány az eredményes szolgálatellátást nem veszélyezteti. A Rendőrség az ország teljes területén biztosítja a közrendet és a közbiztonságot, így abban hiátus nem tapasztalható," írta válaszában a belügyminiszter Jakab Péter országgyűlési képviselőnek. A jobbikos politikus afelől érdeklődött, hogy "hogyan kívánja csökkenteni a kormány a rendőri pályát elhagyók számát?" A Független Rendőr Szakszervezet júliusban számolt be arról, hogy adataik szerint 

míg korábban évente átlagos kétszáz, addig tavaly kétezer rendőr szerelt le.

Az érdekvédelmi képviselet szerint "soha nem volt még ekkora létszámhiány a szervezetben." A Magyar Rendvédelmi Kar még januárban készített egy felmérést, amit 18 ezer egyenruhás, az állomány harminc százaléka töltött ki. 

Kiderült: a hivatásos állomány 40 százaléka fontolgatja, hogy felmond. A pályaelhagyási szándékot az alacsony bérekkel indokolták.

Pintér Sándor nem aggódja túl a helyzetet: Jakabnak írt válaszában arról számol be, hogy tavaly megkezdték a

 "szakmai előkészítőt munkákat, aminek eredményeként a Kormány döntésének függvényében sor kerülhet a rendvédelmi életpálya-modell folytatására, különösen a rendvédelmi illetmények növelésére."

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.