Az Agrárkamara szerint a Lidl-nek nem kellene olcsón adnia a dinnyét, a Lidl szerint sok a dinnye, és a termelők kérték, hogy adják el

2019 augusztus 8., csütörtök 14:18
391

Másfél hete még arról írtunk, hogy 100 forint felett a dinnye kilónként éri, ez pedig jó hír a termelőknek, de azóta változott a helyzet.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara tegnap adott ki egy közleményt, ami lényegében arról szól, hogy a Lidl kárt okoz a hazai dinnyetermelőknek, mert túl olcsón árulja a dinnyét a boltjaiban. A közleményben más mellett az olvasható, hogy

„Az áruházlánc 99 Ft/kg áron kezdte el árusítani a dinnyét, amelyet így egyszerű marketingeszközként használ arra, hogy becsalogassa boltjaiba a vásárlókat. A NAK álláspontja szerint ugyanis 99 Ft/kg áron nem lehet jó minőségű dinnyét előállítani! A szezonnak ebben a szakaszában – a többéves piaci tapasztalatok alapján – reálisan, a bekerülési költségeket is figyelembe véve, 150 és 200 Ft/kg közötti fogyasztói áron lenne árusítható a gyümölcs!”

Ehhez képest a Lidl ma az MFornak nyilatkozott az ügyről, és azt állították, hogy nagyon sok a dinnye, ezért a termelők kérték tőlük, hogy segítsenek eladni őket, ők pedig az akciós, 99 forintos árral segítenek.

„Az elmúlt napokban a Lidl minden dinnyebeszállító partnere arra kérte az áruházláncot, hogy a földeken felhalmozódott dinnyefelesleg értékesítésében nyújtson támogatást, melyhez az akciós és az exporttevékenységet egyaránt támogató átadási áraikat ajánlották fel. A Lidl Magyarország ez alapján csökkentette a görögdinnye kilogrammonkénti árát 99 forintra, melynek köszönhetően a vállalt beszállító partnerei nagyobb mennyiségben tudtak dinnyét értékesíteni más Lidl országok részére is.”

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt