Az USA-ba utazás veszélyeire figyelmeztet az Amnesty International

külföld
2019 augusztus 08., 05:43
comments 150

"Az Egyesült Államokba utazóknak óvatosnak kell lenniük, mert az ország nem tudja kellően garantálni az emberek biztonsághoz való jogát" - jelentette ki Ernest Coverson, az Amnesty International nemzetközi jogvédő szervezet amerikai csoportjának aktivistája. A jogvédők az amerikai külügyminisztérium utazási figyelmeztetéseinek stílusában megírt figyelmeztetést adtak ki az Egyesült Államokba utazóknak - ilyeneket erőszak sújtotta harmadik világbeli országokra szokott kiadni az amerikai külügy.

A figyelmeztetés szerint az USA-ba utazóknak vészhelyzeti terveket kell készíteniük az országra jellemző fegyveres erőszak miatt.

Legyenek különösen éberek, mert a lakosság széles köre van felfegyverkezve!
Kerüljék a helyeket, ahol tömegek gyülekeznek, különös tekintettel a kulturális eseményekre, templomokra, iskolákra és bevásárlóközpontokra!
Legyenek különösen óvatosak a helyi bárokban, night clubokban, kaszinókban!

- írják a figyelmeztetésükben, mely szerint az USA-ba utazók nemi, faji identitásukra, származási országukra, szexuális irányultságukra tekintettel még inkább a fegyveres erőszak célpontjaivá válhatnak. A figyelmeztetés szerint az Egyesült Államok kormányának ugyan a nemzetközi jog szerint kötelessége lenne védeni az emberek élethez való jogát, de az nem tesz elégséges lépéseket ez ügyben.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.