Az USA-ba utazás veszélyeire figyelmeztet az Amnesty International

"Az Egyesült Államokba utazóknak óvatosnak kell lenniük, mert az ország nem tudja kellően garantálni az emberek biztonsághoz való jogát" - jelentette ki Ernest Coverson, az Amnesty International nemzetközi jogvédő szervezet amerikai csoportjának aktivistája. A jogvédők az amerikai külügyminisztérium utazási figyelmeztetéseinek stílusában megírt figyelmeztetést adtak ki az Egyesült Államokba utazóknak - ilyeneket erőszak sújtotta harmadik világbeli országokra szokott kiadni az amerikai külügy.

A figyelmeztetés szerint az USA-ba utazóknak vészhelyzeti terveket kell készíteniük az országra jellemző fegyveres erőszak miatt.

Legyenek különösen éberek, mert a lakosság széles köre van felfegyverkezve!
Kerüljék a helyeket, ahol tömegek gyülekeznek, különös tekintettel a kulturális eseményekre, templomokra, iskolákra és bevásárlóközpontokra!
Legyenek különösen óvatosak a helyi bárokban, night clubokban, kaszinókban!

- írják a figyelmeztetésükben, mely szerint az USA-ba utazók nemi, faji identitásukra, származási országukra, szexuális irányultságukra tekintettel még inkább a fegyveres erőszak célpontjaivá válhatnak. A figyelmeztetés szerint az Egyesült Államok kormányának ugyan a nemzetközi jog szerint kötelessége lenne védeni az emberek élethez való jogát, de az nem tesz elégséges lépéseket ez ügyben.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.