Akkora tömeg volt a Szigeten, hogy a pulton keresztül menekültek többen Ed Sheeran koncertjéről

ÉLET
2019 augusztus 08., 05:04
comments 502

Csurig megtelt szerda este a Sziget Ed Sheeran koncertjére. Jómagam nem voltam ott, de az esemény Facebook-falán tucatjával posztolnak a magyar rajongók a szerda esti fellépésről, és többségükben halálfélelmükről számolnak be.

"Ilyen halalfelelmem meg sosem volt, mint ma este :'-( Kb. fel oran keresztul probaltunk kijutni a lokdosodo, agressziv es kontrollvesztett tomegbol, Rengetegen panikba estek, verfagyaszto elmeny volt. Mi is egy bufen atmaszva menekultunk meg. Minden tulzas nelkul mondhatom, hogy ez az egesz olyan volt, mintha egy katasztrofafilm szereploi lettunk volna. Remelem mindenki szerencsesen tulete a ma estet. :-(" - írta egyikük.

Egyébként végül mindenki szerencsésen túlélte az estét, de a jelek szerint ez tényleg a szerencsén múlt. Az Index beszámolója szerint tényleg akkora volt a tömeg, hogy egy ponton a pultosok kezdték behúzni és kiengedni a pánikba esett embereket. Az Indexnek küldött olvasói beszámolók szerint többen elájultak a tömegben.

A beszámolók szerint amúgy általában is borzasztóan sokan voltak a fesztivál első napján, így magáról a Szigetről se volt könnyű kijutni. Aki valahogy kiverekedte magát Ed Sheeran koncentjéről, és indult volna haza, azzal szembesült, hogy áll a tömeg kifelé, van, aki több, mint egy órán keresztül nem tudta elhagyni a szigetet.

"Az idei Sziget egy világsztárral nyitott, így már napokkal ezelőtt tudtuk, hogy teltház várható, ami 95 ezer embert jelent egy időben a fesztivál területén" - írta az Indexnek a történtekről a Sziget. Közleményükben aztán még megismétlik, hogy "számítottunk rá, hogy a koncertre érkező látogatók egyszerre indulnak majd ki a buli végén". Hogy aztán ennek ellenére miért alakult ki mégis káosz? "[E]zt a folyamatot a váratlan, rövid zápor még jobban felgyorsította. Amire a szervezők reakciója az volt, hogy "megtörték" a tömeg haladását, hogy elkerüljék a "külső torlódást".

Több hozzászólásban is megismételték, hogy a K-híd áteresztőképessége miatt kellett megfogni a tömeget. 

Magáról a koncertről, az ott tapasztaltakról annyit írtak, hogy a koncertet hatvanezren nézték a nagyszínpad előtt, és "elképzelhető, hogy egy ilyen volumenű eseményen néhányan, hirtelen szembesülve a tömeggel, megijednek". A nagy tömeg és a halálfélelem miatt panaszkodóktól a szervezők azt kérték, hogy írják le a véleményüket egy visszajelző kérdőívbe, ezután felveszik velük a kapcsolatot. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.