Akkora tömeg volt a Szigeten, hogy a pulton keresztül menekültek többen Ed Sheeran koncertjéről

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Csurig megtelt szerda este a Sziget Ed Sheeran koncertjére. Jómagam nem voltam ott, de az esemény Facebook-falán tucatjával posztolnak a magyar rajongók a szerda esti fellépésről, és többségükben halálfélelmükről számolnak be.

"Ilyen halalfelelmem meg sosem volt, mint ma este :'-( Kb. fel oran keresztul probaltunk kijutni a lokdosodo, agressziv es kontrollvesztett tomegbol, Rengetegen panikba estek, verfagyaszto elmeny volt. Mi is egy bufen atmaszva menekultunk meg. Minden tulzas nelkul mondhatom, hogy ez az egesz olyan volt, mintha egy katasztrofafilm szereploi lettunk volna. Remelem mindenki szerencsesen tulete a ma estet. :-(" - írta egyikük.

Egyébként végül mindenki szerencsésen túlélte az estét, de a jelek szerint ez tényleg a szerencsén múlt. Az Index beszámolója szerint tényleg akkora volt a tömeg, hogy egy ponton a pultosok kezdték behúzni és kiengedni a pánikba esett embereket. Az Indexnek küldött olvasói beszámolók szerint többen elájultak a tömegben.

A beszámolók szerint amúgy általában is borzasztóan sokan voltak a fesztivál első napján, így magáról a Szigetről se volt könnyű kijutni. Aki valahogy kiverekedte magát Ed Sheeran koncentjéről, és indult volna haza, azzal szembesült, hogy áll a tömeg kifelé, van, aki több, mint egy órán keresztül nem tudta elhagyni a szigetet.

"Az idei Sziget egy világsztárral nyitott, így már napokkal ezelőtt tudtuk, hogy teltház várható, ami 95 ezer embert jelent egy időben a fesztivál területén" - írta az Indexnek a történtekről a Sziget. Közleményükben aztán még megismétlik, hogy "számítottunk rá, hogy a koncertre érkező látogatók egyszerre indulnak majd ki a buli végén". Hogy aztán ennek ellenére miért alakult ki mégis káosz? "[E]zt a folyamatot a váratlan, rövid zápor még jobban felgyorsította. Amire a szervezők reakciója az volt, hogy "megtörték" a tömeg haladását, hogy elkerüljék a "külső torlódást".

Több hozzászólásban is megismételték, hogy a K-híd áteresztőképessége miatt kellett megfogni a tömeget. 

Magáról a koncertről, az ott tapasztaltakról annyit írtak, hogy a koncertet hatvanezren nézték a nagyszínpad előtt, és "elképzelhető, hogy egy ilyen volumenű eseményen néhányan, hirtelen szembesülve a tömeggel, megijednek". A nagy tömeg és a halálfélelem miatt panaszkodóktól a szervezők azt kérték, hogy írják le a véleményüket egy visszajelző kérdőívbe, ezután felveszik velük a kapcsolatot. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.