Mintha valakinek hiányzott volna, megérkezett az infláció

gazdaság
2019 augusztus 08., 06:04
comments 254

Miközben a világban inkább a deflációs nyomástól tartanak, ezért nem is nagyon emelnek kamatokat a jegybankok, Magyarországra megérkezett az infláció. A KSH jelentése szerint júliusban átlag 3,3 százalékkal emelkedtek az egy évvel korábbihoz képest a fogyasztói árak.

Ez azonban csalóka, az áremelkedés ugyanis változatos mértékű. Az élelmiszerek ára például 6 százalékot emelkedett, és mivel az élelmiszerek vásárlásáról aligha mondhatunk le, ezt a drágulást sokkal inkább érzékeljük majd, mint azt, hogy a szolgáltatások ára csupán 2,8 százalékkal nőtt egy év alatt.

A legnagyobb mértékben a szeszes italok és a dohányáruk ára emelkedett, átlagosan 8,5 százalékkal. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.