Salvini szerint új választások jönnek Olaszországban

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Vissza kell adnunk az embereknek a választás lehetőségét.

- ezt mondta Matteo Salvini olasz miniszterelnök-helyettes, miután tájékoztatta Giuseppe Conte miniszterelnököt, hogy a kormánykoalíciót adó jobboldali Liga és az Öt Csillag Mozgalom szövetsége összeomlott.

A mostani konfliktus a Reuters összefoglalója szerint egy gyorsvasút támogatása miatt robbant ki, amikor egymás ellen szavaztak a koalíciós partnerek. A háttérben valószínűleg az áll, hogy az Öt Csillagnak jelenleg több képviselője van, mint a Ligának, miközben a közvélemény-kutatások szerint Salvinék már kétszer olyan népszerűek, mint a koalíciós partnerük, és ezeket a megváltozott erőviszonyokat csak egy új választás után tudják parlamenti helyekre, és így konkrét befolyásra váltani.

Új választást viszont csak  Sergio Mattarella államelnök írhat ki, és egyáltalán nem biztos, hogy ő belemegy a dologba.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.