Egy norvég férfi lövöldözni kezdett egy mecsetben Oslo mellett

2019 augusztus 10., szombat 18:55
128

Lövöldözés volt szombaton a norvég főváros, Oslo közelében egy mecsetben, egy ember megsebesült, egy gyanúsítottat a hatóságok őrizetbe vettek – közölte a norvég rendőrség.

A lövöldözés az al-Noor Iszlám Központban történt, a norvég főváros Baerum nevű elővárosában, a gyanúsított a rendőrség szerint egy „fiatal fehér ember”.

„Egy embert eltaláltak. Nem ismerjük a sebesülésének mértékét. Egy gyanúsítottat őrizetbe vettek. A rendőrség a helyszínen van” – közölték a rendőrök, akik nem tudnak arról, hogy más merénylő is lett volna a mecsetben, és a gyanúsítottról sem tudnak többet, csak annyit, hogy fehér.

A mecset illetékese azt mondta a norvég médiának, hogy a merénylő fehér ember, rohamsisakot és egyenruhát viselt, és több fegyver volt nála. „Egy norvég férfi egy vadászpuskával és pisztolyokkal felfegyverkezve belépett a mecsetbe, és lövöldözni kezdett” – mondta el Irfan Mushtaq, a mecset vezetője.

Fotó: Terje Pedersen/NTB Scanpix/AFP

Az NRK norvég közszolgálati rádió és televízió szerint a rendőrség több fegyvert talált a mecsetben. A lövöldözőt egy, a mecsetben tartózkodó embernek sikerült lefognia a rendőrség megérkezéséig.

A norvég rendőrség biztonsági szolgálata közölte, hogy „követi az eseményeket”, de „még korai következtetéseket levonni”.

A sebesült a mecset illetékese szerint egy 75 éves férfi. (MTI, BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt