Itt a 11 perces hangfelvétel arról, amikor a karcagi rendőrkapitány kérte, hogy az orvosokat ne büntessék meg, vagy a rendőrök nem jutnak be soron kívül a vizsgálatokra

bűnügy
2019 augusztus 10., 15:18
comments 361

Az RTL Híradó birtokába jutott az a 11 perces hangfelvétel, amiből kiderül, hogyan működnek a szabályokat kikerülő kölcsönös szívességek Karcagon: a felvételen a karcagi rendőrkapitány arra kéri egy beosztottját, hogy a kórházi orvosokat ne büntessék meg, különben a rendőrök nem jutnak be soron kívül a vizsgálatokra. Erről az Index írt közel egy hónapja.

Teleki Zoltán rendőr alezredes azt kérte a kollégáitól, jobban fontolják meg, hogyan bánnak azokkal az emberekkel, akik fontos szívességeket tehetnek nekik. A „differenciált intézkedés”-nek nevezett módszer szerint rossz ötlet megbüntetni a mozgássérülteknek fenntartott helyen parkoló Nagyné László Erzsébetet, a karcagi Kátai Gábor Kórház főigazgatóját, aki fideszes önkormányzati képviselő is, mert ő szokta elintézni, hogy az állomány tagjainak ne kelljen végigvárniuk a hosszú várólistát.

„Itt nem erről van szó, hanem hogy próbáljatok differenciálni” – mondja a rendőrfőnök, aki állítása szerint legalább 15 embernek intézte el a vérvételét, ultrahangját, stb. Arról is beszél, hogy ha megbüntetik az orvosokat, akkor nem fogja tudni elintézni a soron kívüli bejutást, amit a rendőrök megérdemelnek, mert a közt szolgálják.

Az RTL Híradó szerint nem árulja el a Nemzeti Védelmi Szolgálat, indítottak-e eljárást a felvétel alapján. Az ügyben a DK-s Vadai Ágnes a belügyminiszterhez fordult, de ő sem kapott választ a kérdésre. A képviselő úgy tudja, a jogszerűen bírságoló rendőrök ellen viszont fegyelmit indítottak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.