Továbbra is ég a királyszentistváni hulladéklerakó

Reggel 4 hírlevél
Amit 2021-ben tudni kell, minden reggel.

Még mindig ég a szemét a királyszentistváni hulladéklerakónál, ahol szombat délután ütött ki tűz mintegy ezer négyzetméteren - írja az MTI a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közlése nyomán. 

Csondor Henrietta szerint szombat délután óta folyamatos váltásban dolgoznak a tűzoltók a helyszínen, továbbra is ötös kiemelt riasztási fokozatban. 

Ajkáról, Balatonfűzfőről, Pápáról, Pétfürdőről, Siófokról, Székesfehérvárról és Veszprémből vesznek részt egységek az oltásban a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett.

A katasztrófavédelmi mobil labor folyamatosan méréseket végez a lerakó közelében és a szélirányban fekvő településeken, de az egészségügyi határértéket meghaladó veszélyesanyag-koncentrációt továbbra sem tudtak sehol kimutatni.

A királyszentistváni hulladéklerakóban szombat délután keletkezett tűz, az oltásban mintegy nyolcvan tűzoltó vesz részt. Vízágyúval, habosított vízágyúval, két vízpajzzsal és több vízsugárral oltják a lángokat, a mentést három munkagép is segíti.