Valakik elvághatták a kötelet, közel 30 libegő zuhant a mélybe Kanadában

külföld
2019 augusztus 11., 09:21
comments 66
photo_camera Fotó: The Georgia Straight Twitter

Nyomoz a kanadai rendőrség, miután minden jel szerint valakik elvágták egy libegőrendszer kötélrendszerét Kanada nyugati partjainál, Vancouvertől nem messze, British Columbia déli részén, Squamish városában. 

A Sea-to-Sky gondola néven ismert libegőrendszer a térség egyik legsűrűbben látogatott turistalátványossága. A 10 perces út olyan - közel 900 méteres - magasságba viszi az utazót, ahonnan nem csak a környező fjordok de az óceán parthoz közeli szigetvilága is belátható. Egy gondolával 8-10 utas utazhat.

link Forrás

A rendőrség szerint semmi nyoma annak, hogy műszaki hiba vagy más körülmény, esetleg egy alacsonyan szálló repülő okozhatta volna a balesetet, egyelőre az idegenkezűség tűnik a legvalószínűbb verziónak. 

Majdnem az összes, a kötélrendszerre függesztett gondola - 30 darab - a mélybe zuhant. Ezek a gondolák együttesen közel 300 embert tudnak szállítani egyidejűleg. A mélybe zuhant libegőkről a CBC oldalán láthatóak további képek. 

Az eset még a szombati üzemnyitás előtt történt, a hajnali órákban, a rendőrség szerint 4.30 körül történt. Személyi sérülés nem történt. 

A közszolgálati CBC-nek nyilatkozó üzemi dolgozók szerint a fémből készült, 55 miliméter széles, többszálas kötélrendszer állapota kifogástalan volt. 

A tévének nyilatkozó nyomozó szerint a szakértők pontosan meg tudják állapítani, ha egy kötél elszakad vagy ha szándékosan megrongálják, és egyelőre minden jel az utóbbi verziót erősíti. A rendőrség felhívást tett közzé, lehetséges szemtanúk után kutatva. (BBC / CBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.