Adókedvezményekkel csábítaná Magyarországra a nemzetközi sportszövetségek székhelyeit a kormány

Személyesen a Nemzeti Sport Orbán Viktor-közeli főszerkesztője, Szöllősi György jegyzi azt a cikket, melyből kiderül, hogy a számos világverseny megrendezése után új terve van a kormánynak: idecsábítanák a nemzetközi sportszövetségek központjait.

Ennek köszönhetően idén már el is fogadta a parlament a törvénymódosítást, mely szerint a magyarországi székhelyű nemzetközi sportszervezetek alkalmazottai választhatják az egyszerűsített közteherviselési hozzájárulást. Mint a fideszes ügyekben rendszerint jól tájékoztatott lap főszerkesztője megjegyzi, ez csak egyik lépése volt annak a diplomáciai munkának, mely során vonzó helyszínné tennék Budapestet. 

Ez nem egy egyszerű feladat, a sportszervezetek többségének székhelye ugyanis a svájci Lausanne-ban van, ahol nemcsak kedvező adózási lehetőségek, de a NOB közelsége és különleges infrastruktúra is segíti a munkájukat. 

Ennek ellenére a lap szerint nem teljesen reménytelen a Fürjes Balázs államtitkár vezette projekt, 

„mert Magyarország kész az adókedvezmények területén is versenyre kelni a vetélytársakkal abban a reményben, hogy előbb-utóbb minél több nemzetközi sportszervezet helyezze át a székhelyét Budapestre.”

Az első költöző a lap információi szerint a Nemzetközi Dzsúdószövetség lehet, melynek elnöke, Marius L. Vizer, és apparátusának jelentős része évek óta Budapesten dolgozik. Szöllősi úgy tudja, hogy a szövetség vezetése már döntött, és az őszi közgyűlésen azt fogják javasolni, hogy hivatalosan is költözzenek Budapestre. 

A Nemzeti Sport szerint kérdés, hogy az első költözőt követnék-e újabbak, például a súlyemelő-szövetség, vagy a két éve Budapesten megalakuló, de szintén Svájcban székelő Nemzetközi Teqballszövetség (FITEQ).

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó