Az év legfontosabb meccse előtt egy nappal távozik az elmúlt két év gólkirálya a Ferencvárostól

sport
2019 augusztus 12., 09:05

Davide Lanzafame, a labdarúgó NB I elmúlt két idényének gólkirálya a Ferencváros csapatától hétfőn visszatért a Budapest Honvédhoz.

A 32 éves olasz támadójátékos először 2013-ban igazolt a kispestiekhez, majd a szezon végén hazájában távozott, de 2016-ban visszatért, a Honvéddal 2017-ben bajnokságot nyert, a 2017/18-as szezont pedig gólkirályként és az év játékosaként zárta. Kispesti színekben eddig összesen 67 bajnoki meccsen 34 gólt szerzett.

Tavaly nyáron a Ferencvároshoz szerződött, ahol 28 élvonalbeli találkozón 16 alkalommal volt eredményes, és ugyancsak bajnoki aranyérmes, illetve holtversenyben gólkirály lett. A csatár korábban a Juventus, a Bari, a Palermo, a Parma és a Brescia csapatát is erősítette. A tavalyi átigazolását komoly tiltakozások kísérték Kispesten, a klub ultrái még a mezét is elégették. 

A Budapest Honvéd honlapjának megfogalmazása szerint Lanzafame kölcsönbe, kötelező opcióval tért vissza a klubhoz.

"Nagyon remélem, hogy a Honvéd lesz az utolsó csapat a karrieremben. Olyan helyre térek vissza, ahol nagyon jól éreztem magam, amely a második otthonom. Szeretnék ugyanolyan jó dolgokat elérni, mint a múltban, noha tisztában vagyok azzal, hogy ez nem lesz egyszerű" - nyilatkozta Lanzafame hétfőn.

A Ferencváros döntése azért is érdekes, mert kedden a horvát Dinamo ellen a BL-selejtezős továbbjutásért játszik a csapat.