Evakuálnak egy orosz falut a múlt heti rakétarobbanás közelében

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Kitelepítik annak az oroszországi falunak a lakóit, aminek közelében múlt csütörtökön baleset történt egy rakétakísérlet közben, és négy-tizenhatszorosára nőtt a gammasugárzás.  Nyonoksza lakosságának szerda reggel reggel kell vonattal elhagyniuk a települést, az oda tervezett katonai tevékenységek miatt.

Ugyanakkor a Novaya Gazeta szerint a katonák a helyieknek azt mondták, hogy az evakuálásnak semmi köze a múlt csütörtöki robbanáshoz.  A kísérletet felügyelő Roszatom a baleset után csak három nappal később ismerte el, hogy a „folyékony üzemanyagú rakétamotor izotópos erőforrása” mondott csődöt és okozott robbanást. (CNN)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó