A pénzre nem foghatja majd a Fradi: jóval szerényebb játékoskeretű csapatot kaptak az Európa-liga főtáblájáért

Több 444 videó?
Szeretném

A Fradinál évek óta biztosra ígérik, hogy legalább az Európa-liga főtáblájára eljut a csapat, aztán valahogy mindig másként alakult, majd még több pénzből megpróbálták újra, hasonlóan sikertelenül. Idén a Bajnokok Ligája selejtezőjéből ugyan kiesett a Fradi a Dinamo Zagreb ellen 5-1-es összesítéssel, de jövő héten az Európa-liga rájátszásában folytathatják, ami az utolsó kör a főtábla előtt. 

A Ferencváros ellenfele a litván Suduva lesz. Papíron sima ügynek tűnik, a transfermarkt a közpénzekből gavallérkodó Fradi játékoskeretét 20 millió euróra becsüli, a litvánokét negyedennyire. Vagyis ezúttal nem lehet hivatkozni arra, hogy mennyivel több pénze van és jobb játékosai vannak az ellenfélnek. 

Mégsem lehet lebecsülni a Suduvát. A litvánok már tavalyelőtt, tavaly és idén is elérték a Fradi számára sokáig csak kergetett rájátszást az Európa-ligában, és nagy formában vannak. Bemelegítésként egy san marinói csapatot vertek kétszer 5-0-ra, most pedig azt az izraeli bajnok Maccabi Tel-Avivot verték oda-vissza, amelyik tavaly a Fradit kiejtette, és játékoskeretét szintén négyszer drágábbra taksálják, mint a litvánokét. Jövő héten Litvániában lesz az első meccs, következő héten a visszavágó. 

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.