A pénzre nem foghatja majd a Fradi: jóval szerényebb játékoskeretű csapatot kaptak az Európa-liga főtáblájáért

A Fradinál évek óta biztosra ígérik, hogy legalább az Európa-liga főtáblájára eljut a csapat, aztán valahogy mindig másként alakult, majd még több pénzből megpróbálták újra, hasonlóan sikertelenül. Idén a Bajnokok Ligája selejtezőjéből ugyan kiesett a Fradi a Dinamo Zagreb ellen 5-1-es összesítéssel, de jövő héten az Európa-liga rájátszásában folytathatják, ami az utolsó kör a főtábla előtt. 

A Ferencváros ellenfele a litván Suduva lesz. Papíron sima ügynek tűnik, a transfermarkt a közpénzekből gavallérkodó Fradi játékoskeretét 20 millió euróra becsüli, a litvánokét negyedennyire. Vagyis ezúttal nem lehet hivatkozni arra, hogy mennyivel több pénze van és jobb játékosai vannak az ellenfélnek. 

Mégsem lehet lebecsülni a Suduvát. A litvánok már tavalyelőtt, tavaly és idén is elérték a Fradi számára sokáig csak kergetett rájátszást az Európa-ligában, és nagy formában vannak. Bemelegítésként egy san marinói csapatot vertek kétszer 5-0-ra, most pedig azt az izraeli bajnok Maccabi Tel-Avivot verték oda-vissza, amelyik tavaly a Fradit kiejtette, és játékoskeretét szintén négyszer drágábbra taksálják, mint a litvánokét. Jövő héten Litvániában lesz az első meccs, következő héten a visszavágó. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.