A pénzre nem foghatja majd a Fradi: jóval szerényebb játékoskeretű csapatot kaptak az Európa-liga főtáblájáért

foci
2019 augusztus 15., 18:56
comments 156

A Fradinál évek óta biztosra ígérik, hogy legalább az Európa-liga főtáblájára eljut a csapat, aztán valahogy mindig másként alakult, majd még több pénzből megpróbálták újra, hasonlóan sikertelenül. Idén a Bajnokok Ligája selejtezőjéből ugyan kiesett a Fradi a Dinamo Zagreb ellen 5-1-es összesítéssel, de jövő héten az Európa-liga rájátszásában folytathatják, ami az utolsó kör a főtábla előtt.

A Ferencváros ellenfele a litván Suduva lesz. Papíron sima ügynek tűnik, a transfermarkt a közpénzekből gavallérkodó Fradi játékoskeretét 20 millió euróra becsüli, a litvánokét negyedennyire. Vagyis ezúttal nem lehet hivatkozni arra, hogy mennyivel több pénze van és jobb játékosai vannak az ellenfélnek.

Mégsem lehet lebecsülni a Suduvát. A litvánok már tavalyelőtt, tavaly és idén is elérték a Fradi számára sokáig csak kergetett rájátszást az Európa-ligában, és nagy formában vannak. Bemelegítésként egy san marinói csapatot vertek kétszer 5-0-ra, most pedig azt az izraeli bajnok Maccabi Tel-Avivot verték oda-vissza, amelyik tavaly a Fradit kiejtette, és játékoskeretét szintén négyszer drágábbra taksálják, mint a litvánokét. Jövő héten Litvániában lesz az első meccs, következő héten a visszavágó.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.