Leültették Nagy-Britannia történetének egyik leghíresebb bűnözőjét, a Jóbarátok Ross Gellerét alakító iráni bankkártyatolvajt

Vezető hírek közt hozza csütörtök este a BBC, hogy a rendőrség elfogta és előállította a 36 éves iráni Abdulah Husseinit, aki tavaly októberben ellopott egy bankkártyát, hogy aztán bevásároljon. Lopás és csalás miatt tartóztatták le, most csütörtökön pedig kilenc hónapot kapott egy Burnley-i bíróságon. 

Minden bankkártya tolvajról nem számolnak be a címlapon, de Husseini nem akárki hanem az egyik leghíresebb angliai tolvaj, mióta az esetről készült biztonsági kamerafelvétel terjedni kezdett, a kommentelők pedig a Jóbarátokban Ross Gellert alakító Davis Schwimmert vélték felfedezni az enyveskezűben. 

A drámai pillanatban az iráni Ross épp nagyobb mennyiségű dobozos sörrel igyekszik egy szupermarket kasszája felé. 

Schwimmer élete tweetjét köszönhette az esetnek. New Yorkban ugyanis újraforgatta a felvételt, hogy poénból tisztázza alibijét:

Husseini egyébként visszaeső tolvaj, aki egy lancasteri étteremben emelte el gazdája kabátja zsebéből a kártyát egy óvatlan pillanatban. 

Az eset után a blackpooli rendőrség osztotta meg a felvételt, ami aztán meg sem állt a világhírig: 11 millió megosztásig és 30 ezer kommentig rakétázott. 

Husseini hiába próbálta tagadni a lopást: csak 2008 óta 32-szer ítéltek el hasonló piti ügyekben. A BBC nem ír arról, hogy korábban is kellett-e már ülnie, de az biztos, hogy ennél nagyobb hírű bűncselekményért még nem ítélték el. (BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.