Leültették Nagy-Britannia történetének egyik leghíresebb bűnözőjét, a Jóbarátok Ross Gellerét alakító iráni bankkártyatolvajt

2019 augusztus 15., csütörtök 18:37
65

Vezető hírek közt hozza csütörtök este a BBC, hogy a rendőrség elfogta és előállította a 36 éves iráni Abdulah Husseinit, aki tavaly októberben ellopott egy bankkártyát, hogy aztán bevásároljon. Lopás és csalás miatt tartóztatták le, most csütörtökön pedig kilenc hónapot kapott egy Burnley-i bíróságon. 

Minden bankkártya tolvajról nem számolnak be a címlapon, de Husseini nem akárki hanem az egyik leghíresebb angliai tolvaj, mióta az esetről készült biztonsági kamerafelvétel terjedni kezdett, a kommentelők pedig a Jóbarátokban Ross Gellert alakító Davis Schwimmert vélték felfedezni az enyveskezűben. 

A drámai pillanatban az iráni Ross épp nagyobb mennyiségű dobozos sörrel igyekszik egy szupermarket kasszája felé. 

Schwimmer élete tweetjét köszönhette az esetnek. New Yorkban ugyanis újraforgatta a felvételt, hogy poénból tisztázza alibijét:

Husseini egyébként visszaeső tolvaj, aki egy lancasteri étteremben emelte el gazdája kabátja zsebéből a kártyát egy óvatlan pillanatban. 

Az eset után a blackpooli rendőrség osztotta meg a felvételt, ami aztán meg sem állt a világhírig: 11 millió megosztásig és 30 ezer kommentig rakétázott. 

Husseini hiába próbálta tagadni a lopást: csak 2008 óta 32-szer ítéltek el hasonló piti ügyekben. A BBC nem ír arról, hogy korábban is kellett-e már ülnie, de az biztos, hogy ennél nagyobb hírű bűncselekményért még nem ítélték el. (BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt