Nem nyílt ki az ernyő, 1500 métert zuhant, túlélte

Súlyosan megsérült, de nincs életveszélyben az a kanadai nő, aki szombaton 1500 méteres magasságból kiugrott egy ejtőernyősöket reptető repülőből, de egyelőre ismeretlen okból nem nyílt ki az ejtőernyője, és póternyője sem, miközben szabadesésben a föld felé zuhant. 

Az eset a Quebec City és Montreal között félúton fekvő Trois-Rivières városának határában történt, nem messze a reptértől, ahonnan a repülő felszállt.   

Az egyik szemtanú, Denis Demers a Radio Canadának azt mondta, hamar láthatóvá vált, hogy gond van, mert a vele párhuzamosan ugrók már rég nyitották ernyőjüket, a 30 éves nőnek viszont egyik ernyője sem akart kinyílni. A másik szemtanú, Océane Duplessis egy másik gépről készült ugrani, amikor észlelte, hogy a másik ugró ernyőjével gond van, és szabadon zuhan a föld felé.  

A nő végül egy fás területen csapódott a földbe. Több csontja eltört és megroncsolódott, többek közt csigolyái is törtek, de nincs életveszélyben. 

A szabadesés során a test sebessége elérheti a 177 km/h-t is, másodpercenként nagyjából 50 métert tesz meg a föld felé. 

A Parachutisme Adrénaline ugróiskola szervezésében ugrott. Az iskola részéről a nyomozásra való tekintettel nem adtak tájékoztatást. Amit tudni lehet, hogy a nő tapasztalt ugró volt, egyedül ugrott. Hogy az ugró hibázott, vagy az ernyővel akadt probléma, azt majd csak a rendőrségi nyomozás fogja tudni megállapítani. 

A CBC az esettel kapcsolatban azt írja, hogy a halálos ejtőernyős ugrások elég ritkák. Az Egyesült Államokban 2018-ban nagyjából 3,3 millió ugrást hajtottak végre, ezek közül 13 végződött halálos balesettel. (CBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.