Nem nyílt ki az ernyő, 1500 métert zuhant, túlélte

Súlyosan megsérült, de nincs életveszélyben az a kanadai nő, aki szombaton 1500 méteres magasságból kiugrott egy ejtőernyősöket reptető repülőből, de egyelőre ismeretlen okból nem nyílt ki az ejtőernyője, és póternyője sem, miközben szabadesésben a föld felé zuhant. 

Az eset a Quebec City és Montreal között félúton fekvő Trois-Rivières városának határában történt, nem messze a reptértől, ahonnan a repülő felszállt.   

Az egyik szemtanú, Denis Demers a Radio Canadának azt mondta, hamar láthatóvá vált, hogy gond van, mert a vele párhuzamosan ugrók már rég nyitották ernyőjüket, a 30 éves nőnek viszont egyik ernyője sem akart kinyílni. A másik szemtanú, Océane Duplessis egy másik gépről készült ugrani, amikor észlelte, hogy a másik ugró ernyőjével gond van, és szabadon zuhan a föld felé.  

A nő végül egy fás területen csapódott a földbe. Több csontja eltört és megroncsolódott, többek közt csigolyái is törtek, de nincs életveszélyben. 

A szabadesés során a test sebessége elérheti a 177 km/h-t is, másodpercenként nagyjából 50 métert tesz meg a föld felé. 

A Parachutisme Adrénaline ugróiskola szervezésében ugrott. Az iskola részéről a nyomozásra való tekintettel nem adtak tájékoztatást. Amit tudni lehet, hogy a nő tapasztalt ugró volt, egyedül ugrott. Hogy az ugró hibázott, vagy az ernyővel akadt probléma, azt majd csak a rendőrségi nyomozás fogja tudni megállapítani. 

A CBC az esettel kapcsolatban azt írja, hogy a halálos ejtőernyős ugrások elég ritkák. Az Egyesült Államokban 2018-ban nagyjából 3,3 millió ugrást hajtottak végre, ezek közül 13 végződött halálos balesettel. (CBC)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.