Észak-Korea nem akar béketárgyalásokat Dél-Koreával, inkább újabb rakétákat lőtt ki

2019 augusztus 16., péntek 4:29

Visszautasította a további tárgyalásokat az észak-koreai vezetés, és szerintük mindez a dél-koreaiak hibája. A kommunista rezsimet az húzta fel, hogy Mun Dzsein az ország japán uralom alól való felszabadulásának évfordulóján arról beszélt, hogy 2045-re észak és dél újra egyesül, valamint megszabadítják a félszigetet a nukleáris fegyverekről.

Mindezt a kommunisták annyira másként gondolják, hogy péntek reggel újabb rakétakísérletet hajtottak végre Dél-Korea vezérkari főnöksége szerint az észak-koreaiak a két, eddig azonosítatlan típusú fegyvert a keleti tengerpart térségéből indították útnak a Japán-tenger irányában. Azt egyelőre nem tudni, hogy milyen magasságban és mekkora távolságra repültek, csak azt, hogy a tengerbe csapódtak be.

Észak-Korea az elmúlt hetekben több kísérletet is végrehajtott rövid hatótávolságú ballisztikus rakétákkal, legutóbb múlt szombaton. Megfigyelők szerint nyomást akar ezzel gyakorolni az Egyesült Államokra, amely Dél-Koreával közösen hadgyakorlatra készül a hónap második felében. (BBC/MTI)