Grönland nem eladó

külföld
2019 augusztus 16., 10:26
comments 186

Grönland nem eladó, üzente Donald Trumpnak a Dániához tartozó sziget külügyminisztere, Ane Lone Bagger. "Az üzletekre nyitottak vagyunk, de nem vagyunk eladók" - reagált a sajtóhírekre, melyek szerint Trump az elmúlt időben viccből vagy komolyan, de többször is felvetette, hogy meg kéne venni az amúgy függetlenségre törekvő szigetet a dánoktól.

Ez utóbbira utalt egy grönlandi parlamenti képviselő, Aaja Chemnitz Larsen is, aki szerint a sziget jövője "egy jobb és egyenlőbb partnerség Dániával".

Trump ötlete Dániában sem aratott sikert. "Biztos csak egy szezonon kívüli áprilisi tréfa" - írta például Twitterén a volt miniszterelnök, Lars Lokke Rasmussen. A populista Dán Néppárt külügyi szóvivője, Soren Espersen ennél kevésbé volt visszafogott "Ha ez komolyan megfordult a fejében, az a végső bizonyítéka annak, hogy végleg megment" - nyilatkozta a dán közszolgálati adónak. "Nevetséges gondolat, hogy Dánia eladná ötvenezer polgárát" - mondta.

"Minden dolgok közül, amik sohasem fognak megvalósulni, ez a legkevésbé valószínű" - árazta be Trump gondolatait Rasmus Jarlov konzervatív parlamenti képviselő". A dán kormányfő, Mette Frederiksen viszont még nem reagált a felvetésre. (Via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.