Grönland nem eladó

Grönland nem eladó, üzente Donald Trumpnak a Dániához tartozó sziget külügyminisztere, Ane Lone Bagger. "Az üzletekre nyitottak vagyunk, de nem vagyunk eladók" - reagált a sajtóhírekre, melyek szerint Trump az elmúlt időben viccből vagy komolyan, de többször is felvetette, hogy meg kéne venni az amúgy függetlenségre törekvő szigetet a dánoktól.

Ez utóbbira utalt egy grönlandi parlamenti képviselő, Aaja Chemnitz Larsen is, aki szerint a sziget jövője "egy jobb és egyenlőbb partnerség Dániával".

Trump ötlete Dániában sem aratott sikert. "Biztos csak egy szezonon kívüli áprilisi tréfa" - írta például Twitterén a volt miniszterelnök, Lars Lokke Rasmussen. A populista Dán Néppárt külügyi szóvivője, Soren Espersen ennél kevésbé volt visszafogott "Ha ez komolyan megfordult a fejében, az a végső bizonyítéka annak, hogy végleg megment" - nyilatkozta a dán közszolgálati adónak. "Nevetséges gondolat, hogy Dánia eladná ötvenezer polgárát" - mondta.

"Minden dolgok közül, amik sohasem fognak megvalósulni, ez a legkevésbé valószínű" - árazta be Trump gondolatait Rasmus Jarlov konzervatív parlamenti képviselő". A dán kormányfő, Mette Frederiksen viszont még nem reagált a felvetésre. (Via BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.