Kamerun partjainál csaptak le valószínűleg nigériai kalózok

külföld
2019 augusztus 16., 14:56
comments 87

Kalózok csaptak le egy teherszállító hajóra Kamerun partjainál. Az AFP-nek névtelenül nyilatkozó kameruni katonai források szerint a kalózok nyolc ukrán és legalább kilenc kínai tengerészt magukkal hurcoltak. A kameruniak szerint a kalózok valószínűleg nigériaiak.

A kalózkodás nemrég még Szomália partvidékén volt a legjellemzőbb, de az ottani kalózok főbb csoportjainak felszámolását követően a tengeri bűnözés súlypontja a Guineai-öböl térségére helyeződött át Afrikában. A kalózok rendszerint váltságdíjat követelnek az elraboltakért, akiknek általában megkímélik az életét, máskor a hajók rakományát próbálják megszerezni. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.