Egyedül készült a felesége temetésére, végül ezrek jelentek meg

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Margie Reckard volt az egyik halálos áldozata annak a vérengzésnek, amit El Pasoban követett el egy rasszista gyilkos augusztusban, egy bevásárlóközpontban. 

A férje, Antonio Basco jelezte a temetkezési vállalkozónak, hogy szerény búcsúztatást kér, mert nincs egyetlen rokonuk és ismerősük sem a városban, ahová kilenc éve költöztek Nebraskából. Basco arra számított, hogy egyedül vesz részt a temetésen.

A temetkezési vállalkozó megbeszélte a férfival, hogy a Facebookra kiraknak egy általános meghívót, hogy aki akar, eljöhessen még. A visszajelzések alapján hamar kiderült, hogy 500 ülőhelyes terembe kell áttenni a búcsúztatást, de az mindenkit meglepett, hogy ez is nagyon szűknek bizonyult. 

Antonio Basco egy idegen együttérzését fogadja.Fotó: PAUL RATJE/AFP

Végül több ezer ember érkezett a temetésre, sokan egészen távoli városokból is. Hosszú sor alakult ki a környező utcákban. (ABC News)

Sorban állnak a gyászolók Margie Reckard ravatalánál.Fotó: Sandy Huffaker/AFP

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.