A SOTE megköszönte Tiborcz István cégének adományait

PÉNZ
2019 augusztus 18., 08:02

Képes miniriportban számolt be róla még pénteken a Semmelweis Egyetem, hogy Tiborcz István cége, a BDPST Zrt. 34 millióval támogatta klinikájukat. 

A pénzből a SOTE egy extrakorporeális membrán oxigenizáció (ECMO-műtüdő) berendezést vásárolt, és nagyon szépen köszönik a hozzájárulást. Ez az első ilyen készülék az I. számú gyermekgyógyászati klinikán. 

Dr. Szabó Attila, a gyermekklinika igazgatója és Tiborcz István, a BDPST Zrt. képviseletében
photo_camera Dr. Szabó Attila, a gyermekklinika igazgatója és Tiborcz István, a BDPST Zrt. képviseletében Fotó: Hadházy Ákos FB / semmelweis.hu

A beszámoló szerint az adományozásról szóló támogatási szerződést 2019. augusztus 15-én írták alá az Alapítvány, illetve a BDPST Group képviselői, azaz Tiborcz István. 

Hogy Tiborcz, aki a Kúria szerint nem közszereplő, képvisel-e bármi mást vagy bárki mást a BDPST Groupon kívül, azzal a beszámoló értelemszerűen nem foglalkozott.  

A mostani adománya a hír szerint nem előzmény nélküli, mert „az ingatlanfejlesztő társaság és tulajdonosi körének” együttműködése a Bókay Gyermekklinikáért Közhasznú Alapítvánnyal sok évre nyúlik vissza. 

Hadházy Ákos független képviselő vette észre a beszámolót, amit azzal kommentált Facebook-oldalán, hogy a „hercegi pár tagja a lopott milliárdokból most 35 millióért egy életmentő műszert kegyeskedett venni a gyermekklinikának”, és ebben a hírben maximum annak lehet örülni, hogy „az Elios LED-lámpáin keresett 3,5 milliárd forint egy százalékát közjóra fordította”.