Drámai méretűvé nőtt az erdőtűz a Kanári-szigeteken, 4000 embert kellett evakuálni

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem
Lomo del Pino városka közelében ég az erdő Gran Canarián.Fotó: DESIREE MARTIN/AFP

Immár négyezer embert kellett evakuálni a Kanári-szigetek közepéről, Gran Canariáról, ahol szombaton keletkezett és vészes sebességgel terjed az erdőtűz. Tejeda város mellett, a hegyek között lobbantak fel a lángok, és az erős szél, a forróság valamint a szárazság (a szigeteken szokatlanul alacsony páratartalom) is hozzájárul a gyors terjedéshez. 

Tíz repülőgép és helikopter, 700 tűzoltó és 200 katona is dolgozik az oltáson, de egyelőre még nem sikerült érdemi eredményt elérni, nem tudják megakadályozni a lángok terjedését. A helyi hatóságok a spanyol központi kormányhoz fordultak azonnali segítségért.

Tejeda környékén eddig 1700 hektárnyi erő és bozót semmisült meg teljesen. A sziget egy másik pontján a múlt héten volt heves erdőtűz, akor több száz embert kellet evakuálni, de aztán sikerült megfékezni a lángokat. (BBC News, Russia Today, AFP)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.