Hétvégi nagygól-körkép: Aduriz, Kroos, Dybala, Nagy Ádám

futball
2019 augusztus 18., 08:33
comments 22

Olaszország kivételével elstartoltak a nagy ligák Európában, és lassan mindenhol útjára indul a 2019-2020-as bajnoki szezon. A Premier League-ben már van jelölt az év potyájára is, de záporoznak a nagy gólok is, péntek-szombaton több szép találat is született. 

Bár még van egy meccsnap hátra, a hétvége meglepetését szinte biztosan az Athletic Bilbao szerezte, miután hazai pályán verték a Barcelonát, méghozzá a 38 éves Aritz Aduriz utolsó perces, orgazmikus ollójával: 

link Forrás

És ha ez nem fájt volna eléggé a Messi után Luis Suárezt is sérülés miatt elveszítő barcásoknak, a Vigóban a Celta ellen szezont indító Real Madrid viszont győzött 3-1-re, többek közt egy szó szerint csattanó Toni Kroos-bombával:

link Forrás

Angliában az első fordulók sztárja egyértelműen az újonc Norwich City gólvágója, a finn Teemu Pukki, aki tavaly 29 gólt hozott a Championship-ben, amive fel is juttatta csapatát a legjobbak közé. Idén már az első fordulóban beköszönt a Liverpool elleni 1-4 során, aztán a második körben rögtön hármat vágott a Newcastle-nek, köztük ezt:  

Sadio Mané (és csapata, a Liverpool) a tőle szokott szinten kezdte a szezont:

Az argentin Paulo Dybala, akinek az eladásáról állandóan cikkeznek Olaszországban, az utolsó, Triestina elleni felkészülési meccsen egy egészen varázslatos góllal üzent a klubvezetésnek, hogy érdemes vele számolni: 

link Forrás

És végül Nagy Ádám: a Bolognától a Bristolhoz igazolt magyar válogatott középpályás már a harmadik fordulóban megrúgta első gólját új csapatában. 2-0-ra győztek a QPR ellen, a megszerezhető 9 pontból 4-et gyűjtöttek eddig:

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.