Lebukott a szerdán kezdődő kajak-kenu vébé tán legnagyobb sztárja

Így ünnepelt 2015-ben Laurence Vincent-Lapointe, napjaink egyik legnagyobb kenusa. Most a szegedi világbajnokság előtt doppingvétségen érték.Fotó: JORGE MARTINEZ/MEXSPORT

Nem indulhat a szerdán kezdődő szegedi kajak-kenu vébén a sportág egyik legnagyobb sztárja, a 11-szeres világbajnok Laurence Vincent-Lapointe. A kanadai versenyző a doppingteszten bukott el, bár azt, hogy milyen szerrel, még nem tudni.

"Nagyon csalódottak vagyunk, hogy ilyen megtörténhet az év legfontosabb versenye előtt. Az ártatlanság vélelme mindenkit megillet, ezért a meghallgatásig nem kommentáljuk az esetet" - mondta Simon Toulson, a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség főtitkára.

Laurence Vincent-Lapointe C-1 200-on hatszor, C-2 500-on négyszer, C-1 5000 méteren pedig egyszer nyert világbajnoki címet. A szerdán kezdődő vébén a C-2 500 méteres számában ők lettek volna a Balla Virág, Devecseriné Takács Kincső kettős legnagyobb ellenfelei. (via MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.