Lehajítottak egy hat éves kisfiút a Tate Modern múzeum 10. emeletéről

2019 augusztus 19., hétfő 8:31
144

Stabil az állapota, de a Guardian beszámolója szerint még mindig nem ismert sérülései pontos mértéke annak a hatéves francia kisfiúnak, akit a gyanú szerint egy 17 éves fiatalember dobott le a londoni Tate Modern 10. emeletéről. A kisfiút harminc méter zuhanás után az ötödik emelet magasságában fogta meg egy tető.

A gyermeket már a helyszínen ellátták, aztán helikopterrel szállították kórházba. Az eset még két hete történt, de a részletek csak most kezdenek kiszivárogni róla. A kisfiú azóta már két műtéten is átesett, de még mindig kórházi kezelésre szorul. "Életben van, minden erejével küzd, mi pedig bizakodunk" - írták szülei az adománygyűjtő oldalon, ahol ezidáig 45 ezer euró gyűlt össze a kezelésére.

Az esettel kapcsolatban a hatóságok egy 17 éves fiatalembert vettek őrizetbe, akinek a nevét jogi okokból Nagy-Britanniában nem lehet nyilvánosságra hozni. Őt gyilkossági kísérlettel vádolják, augusztus 22-én lehet ügye előkészítő tárgyalása az Old Bailey-n.

A rendőrség a történtek idején kiadott közleményében "elszigetelt esetnek" minősítette a történteket, melynek "nincs magától értetődő indítéka". Tájékoztatásuk szerint nincs kapcsolat a tettes és áldozata között.

A történtek után a Tate Modern egy napra bezárt, de azóta újranyitott. A múzeum amúgy 2018-ban London leglátogatottabb múzeuma lett, megelőzte még a British Museumot is.