Szükségszállást nyitottak a Soroksári úton leégett ház rászoruló lakóinak

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Ferencváros önkormányzata szükségszállást nyitott a polgármesteri hivatalban azoknak, akik a Soroksári úti tűzvész után nem tudják megoldani lakhatásukat.

Fotó: Mihádák Zoltán/MTI/MTVA

A Soroksári út és az Ipar utca sarkán álló, három házból álló társasházban délelőtt keletkezett tűz. Kisdi Máté, a fővárosi tűzoltók szóvivője szerint 2400 méteren égett a tetőszerkezet.

A tüzet mostanra körbehatárolták, a végső oltáson még dolgoznak.

UPDATE 19:02: A Fővárosi Katasztrófavédelem tájékoztatása szerint mostanra elfojtották a lángokat. A tűz oltásában több mint ötven tűzoltó vett részt, több oldalról, vízágyúkkal és több vízsugárral akadályozták meg a tűz továbbterjedését. A katasztrofavédelem mobil laborja is méréseket végzett a környéken, ezek szerint nem érte az egészségügyi határértéket meghaladó szennyezés a területet.

Fotó: Mihádák Zoltán/MTI/MTVA

A három házban - Ipar utca 2A és 2B, illetve Soroksári út 16 - összesen 220 bejelentett lakót tartanak nyilván. A kerület vezetése minden érintettel felveszi a kapcsolatot, hogy mindenki lakhatását megoldják.

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.