A székesfehári fociklubnál úgy látják, hogy a működésük már elérte a Bundesliga szintjét

foci
2019 augusztus 21., 08:26
comments 265

„Nyugodt szívvel kijelenthetem, van egy klub Magyarországon, amely a működése alapján a Bundesligában is megállná a helyét” - nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Kovács Zoltán, az éppen most Fehérvár FC néven működő egykori Videoton sportigazgatója. Kovács szerint tiszta viszonyokat teremtettek, a mögéjük felsorakozó szponzorok a pénzükért cserébe eredményeket kapnak. „A legnagyobb változás azonban az, hogy a Mol Fehérvár FC külföldi megítélése rendkívül pozitív lett az évek során”. Vélhetően a tavalyi évre gondolt, amikor a fehérváriak bejutottak az Európa-liga csoportkörébe.

Huszti Szabolcs (b) Kovács Zoltánnal, a Videoton sportigazgatójával a szerződtetése után tartott sajtótájékoztatóján, 2018. január 12-én a Novotelben.
photo_camera Kovács Zoltán sportigazgató Fotó: Illyés Tibor/MTI/MTVA

Sajnos alig pár hete, hogy a Fehérvárt egy liechtensteini csapat kiejtette az Európa-ligából, miután Vaduzban 2-0 legyőzték a magyar csapatot.

Érdekes adat: a Fehérvár kiverése után, a következő fordulóban Vaduzban egy valódi Bundesliga-csapat játszott. A Frankfurt 5-0-ra nyert ott, ahol a Bundesliga-szervezettségű, rendkívül pozitív külföldi megítélésű Fehérvár kikapott 2-0-ra.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.