Bolsonaro szerint a civil szervezetek gyújthatták fel az őserdőt

külföld
2019 augusztus 21., 12:54

Jair Bolsonaro brazil elnök bármiféle bizonyíték nélkül a civil szervezeteket (NGO-kat) gyanúsította meg azzal, hogy tüzeket gyújtanak az őserdőben, miután a kormány megvonta tőlük a támogatást.

Bolsonaro Orbánnal a beiktatása után a Planalto palotában 2019. január 2-án.
photo_camera Bolsonaro Orbánnal a beiktatása után a Planalto palotában 2019. január 2-án. Fotó: Marcos Correa/AFP

Bolsonaro azt mondta, a kormány azon dolgozik, hogy kontrollálja az – idén rekordmennyiségű – erdőtüzet (aminek a füstje még a 3000 km-re lévő Sao Paulóban is elsötétíti a napot), de az elnök eddig csak az őserdő pusztításában volt érdekelt. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.