Hírverseny: az Origo az első rakéta fellövésének pillanatában már meg is írta, hogy minden eddiginél látványosabb volt az idei tűzijáték

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem
Ami gyors, az gyors

Durvul a hírverseny az online médiában, amire tökéletes példa az Origo kedd esti cikke-kritikája a budapesti tűzijátékról. A “Minden eddiginél látványosabb volt az idei tűzijáték” című írást ugyanis 21 óra 00-kor élesítették, éppen az első rakéta begyújtásának pillanatában. A szakmai bravúrra olvasónk, Márton hívta fel a figyelmünket.

A bravúr titka egyébként egyszerű: bár azok, akik előbb megnézték az eseményt és csak utána olvastak róla, jót mulathatnak a dátumozáson, a cikk eredetileg "Elkezdődött a látványos tűzijáték" címmel került ki, majd később megváltoztatták a címét, de a közlés dátuma nem változott.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.