Nem merte elárulni a nagyapjának, hogy pornós, ezért megölte, majd egy 82 éves pornóst vett rá, hogy adja ki magát a nagyapjának

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

A Fővárosi Főügyészség nyereségvágyból és a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Fővárosi Törvényszéken egy 28 éves budapesti férfival, mint I. rendű vádlottal és az elhunyt nagyapa vagyonának megszerzésében segítségére lévő 82 éves ismerősével, a II. rendű vádlottal szemben.

A vádirat szerint az unoka – hogy ne derüljön ki a nagyapa előtt a valódi életvitele (a közlemény alapján gyaníthatóan pornózott) –, a főiskolai tanulmányai abbahagyása és a nagyapa által neki vásárolt lakás eladása, továbbá, hogy a további értékeit, így a lakását, autóját, garázsát és nyugdíját megszerezze, 2015. április 8. és 2015. május 20. között egy szóváltás után megölte a nagyszülőjét annak XI. kerületi lakásában.

Ezután az unoka a holttestet a lakás garázsában rejtegette, majd annak eladása után 2016 augusztusában átszállította egy kőbányai bérelt garázsba, ahol a testet 2017 júniusában a rendőrség egy kukában találta meg.

A gyilkosság után az unoka egy felnőtt filmekben statisztaként többször szereplő, ebből a körből ismert, 82 éves ismerősét (aki nem tudott a nagyapa haláláról) rábírta, hogy a nagyapának adja ki magát.

A II. rendű vádlott ezért a saját fényképével ellátott, de az elhunyt nagyapa nevére szóló személyi igazolványt csináltatott, a lakás és a garázs eladása során az ügyvédek előtt, mint a nagyapa jelent meg, és írta alá a szerződéseket, és elintézte azt is, hogy a nagyapa bankszámlájára érkező nyugdíjhoz az unoka elektronikusan is hozzáférhessen.

A vádiratában az ügyészség a bűnügyi felügyelet alatt álló I. rendű vádlottra (ha a bírósági előkészítő ülésen beismeri a tettét, és lemond a tárgyalás jogáról) 20 év fegyházat, míg a csalásokban részt vevő bűntársára 2 év 6 hónap börtönt indítványozott. (Ügyészség)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.