55 millióval tolta meg a turisztikai ügynökség a mórahalmi polgármester kabinetfőnökének panzióját

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A napi.hu vette észre a Kisfaludy hotel- és panziófejlesztési program nyerteseinek listáján, hogy a mórahalmi polgármesteri kabinet vezetője, Balog László 50 százalékos tulajdonában lévő Thermálgyűrű Turisztikai és Vendéglátó Kft. 55,6 millió forint vissza nem térítendő állami támogatást kapott.

A Thermál Panzió MórahalomFotó: F-reklam

A három csillagig jutó Thermál panzió egyébként, írja a gazdasági lap, épp az önkormányzati tulajdonban lévő Szent Erzsébet gyógyfürdő szomszédságában található, és a két létesítmény között közvetlen az átjárás, amit nagyon bőszen hirdet is a panzió Facebook-oldala. 

Tavaly egészen hihetetlen tempóban gyűrűzött a pénz a Thermálgyűrűbe: 163 millió árbevételből 95 milliós profitot termelt a cég. 

A napi.hu szerint kifejezetten szoros a kötelék Balog László és polgármestere, Nógrádi Zoltán között: előbbi még egy háromnapos norvégiai tanulmányútra is elkísérte főnökét. 

A Kisfaludy program keretében a kormány összesen 300 milliárd forintot tervez kiutalni 2030-ig. Az első, 150 milliárdos etap már úton van, és a vissza nem térítendő támogatásból jutott más kormányközeli vállalkozóknak is.  

A szántódi, ötcsillagos Balaland hotel építésére és az  ötcsillagos Grand Hotel Tokaj beruházásra egyaránt 2,9 milliárd forintot szavaztak meg a név nélküli függetlenek. A két beruházó cég, az SZBFamily és a TVCS tulajdonosa ugyanaz: a DLHG Invest Zrt, melynek igazgatósági tagja Szepesi Richárd Mészáros Lőrinccel üzletelt az ingatlanpiacon. Igazgatósági tag ugyanott Szepesi felesége, Kante Awa is, aki a 24.hu szerint Matolcsy György bizalmasa, Nagy Róza lánya. 

A másik nagy nyertes egy olyan cég, amelyben Garancsi István Market-vezér, Hernádi Zsolt MOL-vezérigazgató, és Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatója közösen érdekeltek. A Tihanyi Kastélyszálló és Tréningközpont Hotel építésére létrehozott cég 2,9 milliárd forintos támogatást nyert a pályázaton. 

A pénzügyi lap megkérdezte arról az illetékes Kisfaludy2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt.-t, hogy kik bírálták el a pályázatokat, de nem kaptak érdemi választ. „Független turisztikai szakemberek értékelték a Kisfaludy-pályázatokat” - nyilatkozta májusban a napi.hu-nak Szabó Áron, a MTÜ szálláshelyekért- és vendéglátásért felelős igazgatója, de hogy kik voltak ők, azt inkább nem árulta el. 

Guller Zoltán, az MTÜ vezérigazgatója is inkább csak annyit mondott, hogy hát „szakmai szempontok” alapján döntöttek. (napi.hu)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.