A kétgyermek-politika bevezetése után ötmillióval nőtt a születések száma Kínában

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Kína 2015-ben lazított szigorú egygyermek-politikáján - melynek következménye a nemek arányának durva eltolódása és a társadalom gyorsuló öregedése lett - és vezette be az eggyel liberálisabb kétgyermek-politikát. Négy év elteltével elkészült az új politika hatásának első elemzése. A British Medical Journalban megjelent, a kínai statisztikai hivatal adatain alapuló elemzés szerint az új politika bevezetését követő másfél évben

5,4 millióval született több gyerek, mint korábban.

A kínai kormány a népességnövekedés visszaesésének megállítására, a társadalom elöregedésének ellensúlyozására vezette be a kétgyermek-politikát, remélve, hogy 90 millió egygyermekes kínai nő vállal majd újabb gyermeket.

A terv a kezdetekben fényesen bizonyított, a vizsgált időszakban 67,8 millió szülés volt kínában, bő ötmillióval több, mint arra a korábbi adatok alapján számítani lehetett. De az adatokból az is kiderül, hogy a szülésszám növekedése a vizsgált időszak végére csökkent, ami felveti a kérdést, hogy fenntartható-e az új politika hatása. (Via MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.