A Momentum szerint egy sajtótájékoztatójuk miatt indult eljárás politikusuk ellen

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Szabálysértési eljárás alá vonta a II. kerületi rendőrkapitányság Kerpel-Fronius Gábort, a Momentum politikusát. Kerpel-Froniust augusztus 23-ra idézték be "gyülekezési joggal való visszaélés miatt".

Az idézés nem részletezi az okot, de a Momentum arra következtet, hogy Kerpel-Fronius és a párbeszédes Temesvári Szilvia július végi sajtótájékoztatója lehet az oka az idézésnek - abból következtetnek erre, hogy a rendőrség Temesvárit is gyülekezési joggal való visszaéléssel gyanúsítja.

Kerpel-Fronius és Temesvári amúgy egyáltalán nem gyülekeztek, csupán egy sajtótájékoztatót tartottak a terézvárosi polgármester, Hassay Zsófia II. kerületi villája előtt. Azért tartottak sajtótájékoztatót, mert Hassay vagyonnyilatkozatai alapján nem tudtak rájönni, hogy a 2014-ben még csak egy 65 négyzetméteres lakást tulajdonló Hassay hogyan tudott általuk kétszázmilliósra becsült budai villát venni.

A Momentum közleményében idézi az alapvető jogok biztosának 2008-as határozatát, mely már megállapította, hogy törvénysértő, ha egy sajtótájékoztató kapcsán gyülekezési joggal való visszaélés miatt indítanak eljárást. Az időközben elfogadott új gyülekezési törvény szerintük még egyértelműbbé tette, hogy egy közügyben tartott sajtótájékoztató nem minősül gyülekezésnek.

"Elfogadhatatlan és riasztó, hogy a rendőrség nyilvánvalóan törvénysértő módon von eljárás alá ellenzéki politikusokat pusztán a politikai tevékenységük kifejtése miatt. Elvárjuk, hogy a rendőrség az önkormányzati választások előtt is semlegesen, a jogszabályok teljes betartása mellett járjon el" - írja közleményében a párt.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.