A Momentum szerint egy sajtótájékoztatójuk miatt indult eljárás politikusuk ellen

POLITIKA
2019 augusztus 22., 11:53
comments 146

Szabálysértési eljárás alá vonta a II. kerületi rendőrkapitányság Kerpel-Fronius Gábort, a Momentum politikusát. Kerpel-Froniust augusztus 23-ra idézték be "gyülekezési joggal való visszaélés miatt".

Az idézés nem részletezi az okot, de a Momentum arra következtet, hogy Kerpel-Fronius és a párbeszédes Temesvári Szilvia július végi sajtótájékoztatója lehet az oka az idézésnek - abból következtetnek erre, hogy a rendőrség Temesvárit is gyülekezési joggal való visszaéléssel gyanúsítja.

Kerpel-Fronius és Temesvári amúgy egyáltalán nem gyülekeztek, csupán egy sajtótájékoztatót tartottak a terézvárosi polgármester, Hassay Zsófia II. kerületi villája előtt. Azért tartottak sajtótájékoztatót, mert Hassay vagyonnyilatkozatai alapján nem tudtak rájönni, hogy a 2014-ben még csak egy 65 négyzetméteres lakást tulajdonló Hassay hogyan tudott általuk kétszázmilliósra becsült budai villát venni.

A Momentum közleményében idézi az alapvető jogok biztosának 2008-as határozatát, mely már megállapította, hogy törvénysértő, ha egy sajtótájékoztató kapcsán gyülekezési joggal való visszaélés miatt indítanak eljárást. Az időközben elfogadott új gyülekezési törvény szerintük még egyértelműbbé tette, hogy egy közügyben tartott sajtótájékoztató nem minősül gyülekezésnek.

"Elfogadhatatlan és riasztó, hogy a rendőrség nyilvánvalóan törvénysértő módon von eljárás alá ellenzéki politikusokat pusztán a politikai tevékenységük kifejtése miatt. Elvárjuk, hogy a rendőrség az önkormányzati választások előtt is semlegesen, a jogszabályok teljes betartása mellett járjon el" - írja közleményében a párt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.