Kajakra váltott Tonga sportpolihisztor olimpikonja

Ugyan csak hat napja kezdett kajakozni, de így is rajthoz állt a szegedi világbajnokságon a tongaiak sportpolihisztora, a téli és nyári olimpikon Pita Nikolas Taufatofua. Ő az, aki 2016-ban, Rióban taekwandóban, 2018-ban Pjongcsangban pedig sífutásban indult, és mindkét alkalmat kihasználta, hogy tongai népviseletben, vagyis javarészt meztelenül mutogassa beolajozott, kidolgozott testét a nyitóünnepségen.

Tufatofua a Pjogncsangi olimpia záróünnepségén. Ez egy téli olimpia volt, kemény mínuszok voltak a stadionban, ahol ő ilyen lengén jelent meg.Fotó: JONATHAN NACKSTRAND/AFP

Az, hogy a kajak új neki, már a startnál kiderült, elég sokáig tartott beállnia a startgépbe. Nem csoda, versenykajakban életében először itt, a szegedi Maty-éren ült, hat napja kezdett csak ismerkedni a sportággal.

Az első éles próbálkozása nem volt túl sikeres, messze lemaradva lett tökutolsó a futamában. De ez nem szegte kedvét. Mint a Nemzeti Sportnak nyilatkozta, kezdetben a sífutás se ment neki, de a végére belejött, mert "hittem benne, hogy képes vagyok rá".

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.