Kajakra váltott Tonga sportpolihisztor olimpikonja

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Ugyan csak hat napja kezdett kajakozni, de így is rajthoz állt a szegedi világbajnokságon a tongaiak sportpolihisztora, a téli és nyári olimpikon Pita Nikolas Taufatofua. Ő az, aki 2016-ban, Rióban taekwandóban, 2018-ban Pjongcsangban pedig sífutásban indult, és mindkét alkalmat kihasználta, hogy tongai népviseletben, vagyis javarészt meztelenül mutogassa beolajozott, kidolgozott testét a nyitóünnepségen.

Tufatofua a Pjogncsangi olimpia záróünnepségén. Ez egy téli olimpia volt, kemény mínuszok voltak a stadionban, ahol ő ilyen lengén jelent meg.Fotó: JONATHAN NACKSTRAND/AFP

Az, hogy a kajak új neki, már a startnál kiderült, elég sokáig tartott beállnia a startgépbe. Nem csoda, versenykajakban életében először itt, a szegedi Maty-éren ült, hat napja kezdett csak ismerkedni a sportággal.

Az első éles próbálkozása nem volt túl sikeres, messze lemaradva lett tökutolsó a futamában. De ez nem szegte kedvét. Mint a Nemzeti Sportnak nyilatkozta, kezdetben a sífutás se ment neki, de a végére belejött, mert "hittem benne, hogy képes vagyok rá".

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.