Kajakra váltott Tonga sportpolihisztor olimpikonja

sport
2019 augusztus 22., 07:27
comments 102

Ugyan csak hat napja kezdett kajakozni, de így is rajthoz állt a szegedi világbajnokságon a tongaiak sportpolihisztora, a téli és nyári olimpikon Pita Nikolas Taufatofua. Ő az, aki 2016-ban, Rióban taekwandóban, 2018-ban Pjongcsangban pedig sífutásban indult, és mindkét alkalmat kihasználta, hogy tongai népviseletben, vagyis javarészt meztelenül mutogassa beolajozott, kidolgozott testét a nyitóünnepségen.

Tufatofua a Pjogncsangi olimpia záróünnepségén. Ez egy téli olimpia volt, kemény mínuszok voltak a stadionban, ahol ő ilyen lengén jelent meg.
photo_camera Tufatofua a Pjogncsangi olimpia záróünnepségén. Ez egy téli olimpia volt, kemény mínuszok voltak a stadionban, ahol ő ilyen lengén jelent meg. Fotó: JONATHAN NACKSTRAND/AFP

Az, hogy a kajak új neki, már a startnál kiderült, elég sokáig tartott beállnia a startgépbe. Nem csoda, versenykajakban életében először itt, a szegedi Maty-éren ült, hat napja kezdett csak ismerkedni a sportággal.

Az első éles próbálkozása nem volt túl sikeres, messze lemaradva lett tökutolsó a futamában. De ez nem szegte kedvét. Mint a Nemzeti Sportnak nyilatkozta, kezdetben a sífutás se ment neki, de a végére belejött, mert "hittem benne, hogy képes vagyok rá".

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.