Már csak egy lépés az Európa Liga: 0-0-ás döntetlent harcolt ki a Ferencváros Litvániában

futball
2019 augusztus 22., 19:17
comments 154
Olekszandr Zubkov (b) és Michal Skvarka, a Ferencváros játékosai a labdarúgó Európa-liga selejtezõinek 4. fordulójában játszott FK Suduva - Ferencváros elsõ mérkõzésen a dél-litvániai Marijampoléban 2019. augusztus 22-én
photo_camera Olekszandr Zubkov (b) és Michal Skvarka, a Ferencváros játékosai a labdarúgó Európa-liga selejtezõinek 4. fordulójában játszott FK Suduva - Ferencváros elsõ mérkõzésen a dél-litvániai Marijampoléban 2019. augusztus 22-én Fotó: Toms Kalnins/MTI/MTVA

Nem született gól a Ferencváros és a litván Suduva Európa Liga-selejtezőjének első mérkőzésén, így a magyar csapat hazai pályán kiharcolhatja a továbbjutást a második számú európai kupaversenyben. 

Amennyiben a zöld-fehér csapat győzni tud a jövő heti visszavágon, akkor bejut az Európa Liga csoportkörébe. A Ferencváros a Bajnokok Ligájában indult, két kört sikeresen teljesített, de a Dinamo Zágráb elleni selejtezőkörben végül kiesett, így az Európa Ligáért mérkőzhet. 

A két meccs előtt a Ferencváros tűnt jóval esélyesebbnek. A magyar klub kerete sokkal értékesebb mint a litván bajnoké. 

Az MTI tudósítása szerint jobban kezdett a Suduva, de a Ferencváros fokozatosan átvette az irányítást, és a hazaiak nem jelentettek veszélyt a magyar kapura. 

A második félidőben is a Ferencváros dominált, de igazán nagy és tiszta helyzetet nem sikerült kialakítania. Egyik csapat sem kockáztatott, így maradt a 0-0. A visszavágó jövő csütörtökön, augusztus 29-én lesz a Groupama Arénában.

Európa-liga, selejtező, 4. forduló, első mérkőzés:
Suduva (litván)-Ferencváros 0-0

Marijampole, 6000 néző, v.: Schüttengruber (osztrák)
sárga lap: Zivanovic (87.)

Suduva: Kardum - Svrljuga, Kerla, A. Jankauskas, Hladik, Zivanovic - Matulevicius, Verbickas, Topcagic (Vezevicius, 92.) - Renan (E. Jankauskas, 78.), Tadic (Gotal, 70.)

Ferencváros:Dibusz - Lovrencsics G., Blazic, Dvali, Heister - Nguen (Bőle, 87.), Sigér, Skvarka (Varga, 76.), Haratin, Zubkov - Boli (Priskin, 67.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.